Naleśniki z ziemniaków, cukinii i zielonej cebuli
Need a wegetariański posiłek poranny? Ziemniaki, cukinia, i zielona cebula naleśniki może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 281 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje 76 centów za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jajka, cukinię, ostry sos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Spróbuj Naleśniki Z Zieloną Cebulą, Naleśniki z krewetkami i zieloną cebulą, oraz Azjatyckie Naleśniki Z Bazylią I Zieloną Cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ziemniaki w rondlu i przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do miękkości; odcedzić i ostudzić. Rozdrobnić ziemniaki.
Wciśnij cukinię na kilka warstw ręczników papierowych; przykryj dodatkowymi ręcznikami papierowymi.
Odstawić 5 minut, naciskając od czasu do czasu.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki i wyrównać nożem.
Mąkę i kolejne 6 składników (mąka przez pieprz) połączyć w dużej misce.
Połącz mleko i następne 4 składniki( mleko przez jajka); dodaj do mieszaniny mąki, mieszając, aż będzie gładka. Złóż ziemniaki, cukinię i cebulę.
Łyżka o 1/4 ciasto cup na gorącej patelni nonstick lub dużej patelni nonstick. Włącz naleśniki, gdy szczyty są pokryte bąbelkami, a krawędzie wyglądają na ugotowane. Top naleśniki z kwaśną śmietaną i szczypiorkiem.