Naleśniki Z Zielonym Jabłkiem Na Zakwasie
Zielone jabłko-naleśniki na zakwasie to Wegetariańskie poranny posiłek. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis służy 12. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz aktywne drożdże, mleko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki z zakwasem jagodowym / z przystawką na zakwasie, Naleśniki Na Zakwasie, oraz Naleśniki Na Zakwasie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób starter na zakwasie: rozgrzej mleko w małym rondlu na małym ogniu do około 110 stopni F.
Przenieść do średniej miski, posypać drożdże i odstawić do pienienia, o 5 protokół.
Ubijamy cydr, brązowy cukier, masło i 1 szklankę mąki na gładką masę. Przykryć folią i odstawić na noc w temperaturze pokojowej.
Do przystawki na zakwasie ubić 1/2 szklanki mąki, jajka, sody oczyszczonej i jabłka. Roztopić 1 łyżkę masła w żeliwnej patelni lub patelni nonstick na średnim ogniu i zawirować, aby pokryć.
Wlać około 1/4 szklanki ciasta na patelni dla każdego naleśnika. Gotować, aż szczyty są bąbelki i krawędzie zestaw, o 3 protokół, następnie flip i gotować, aż złoty i gotowane przez, 1 do 2 Więcej minut. Powtórz z pozostałym cieście, dodając więcej masła w razie potrzeby.
Skropić syropem i w razie potrzeby udekorować orzechami pekan.