Naleśniki z pomarańczową ricottą z karmelizowaną figą i Kompot pistacjowy
Pomarańczowe naleśniki z ricottą z karmelizowaną figą i Kompot pistacjowy mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 1355 kalorii, 38g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Na $5.3 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, mleko, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Naleśniki Ricotta z kompot jagodowy, Cytrusowe naleśniki Ricotta z kompot jagodowy, oraz Naleśniki z ricottą z kompot jagodowo-cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Uwaga kucharza: jeśli nie możesz znaleźć świeżego sera ricotta, użyj odmiany kartonu i przecedzić przez drobny sitko siatkowe przez 1 godzinę przed użyciem.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól ubić w misce.
Połączyć ricottę, mleko, żółtka, wanilia i skórkę w osobnej misce i ubijać, aż będzie gładka.
Białka ubić w mikserze elektrycznym, aż będą sztywne.
Dodać suche składniki do ricotty i mleka, mieszając delikatnie, aż tylko połączone.
Ubij niewielką ilość białek, aby rozjaśnić ciasto, a następnie złóż pozostałe białka.
Podgrzej żeliwną patelnię lub dużą nieprzywierającą patelnię saute na średnim ogniu i umyj powierzchnię masłem lub spryskaj nieprzywierającym sprayem do gotowania. Łyżka skąpe 1/3 szklanki ciasta na patelni i gotować naleśniki przez 3 lub 4 protokół. Flip, gotowanie, aż obie strony będą złote. Ułożyć naleśniki i podawać posypane kompotem z Fig i pistacji. Wsypać cukier cukierniczy i dekorować gałązkami mięty.
Dodaj figi, masło, miód, brązowy cukier, pistacje, i szczypta soli i pieprzu do żeliwnej patelni ustawić na dużym ogniu. Gotować przez około 2 minuty, często mieszając, aż syrop zacznie bąbelkować, a figi po prostu zmiękną.
Przełożyć na talerz, aby lekko ostudzić.;