Naleśniki Z Pieczonym Serem
Need a bezglutenowy, pierwotny i pescatariański posiłek poranny? Zapiekane naleśniki z serem mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 201 kalorii. Ten przepis służy 10. Mieszanka masła, liści bazylii, parmezanu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Naleśniki pieczone (naleśniki) z twarogiem, Zapiekane naleśniki ze szparagami, porami, pieczarkami i kozim serem, oraz Pikantne Naleśniki Z Serem Pieczonym Bez Mąki [Bezglutenowe].
Instrukcje
W średniej misce ubić jajka, mleko, sól i pieprz.
Podgrzej 6-calową patelnię nonstick na średnim ogniu.
Posmaruj patelnię masłem. Pracując szybko, wlej 3 łyżki mieszaniny jajek do patelni, wirując, aby równomiernie pokryć dno patelni. Przykryć i gotować, aż krepa jajeczna jest tylko ustawić, O 1 minutę. Odwróć patelnię na talerzu i pozwól, aby krepa jajeczna spadła na talerz. Powtórz, aby 10 naleśników ogółem, szczotkowanie patelni z roztopionym masłem w razie potrzeby i układanie naleśników na talerzu.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Masło 13 na 9 na 2-calowe naczynie do pieczenia. Ułóż 1 krepę jajeczną na powierzchni roboczej.
Umieść część fontiny i sera mozzarella na środku krepy jajecznej, a następnie posyp bazylią.
Umieścić wypełnioną krepę w przygotowanym naczyniu do pieczenia, szew bok w dół. Powtórz z pozostałymi naleśnikami jajecznymi, serem i bazylią. Łyżka sos marinara na naleśniki.
Posypać parmezanem i doprawić 2 łyżkami masła.
Piec, aż ser się roztopi, a wierzch będzie złoty, około 15 minut.
1/2 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
2 małe cebule, drobno posiekane
2 ząbki czosnku, drobno posiekane
2 łodygi selera drobno posiekanego
2 marchewki obrane i drobno posiekane
1/2 łyżeczki soli morskiej, plus więcej do smaku
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu, plus więcej do smaku
2 (32 uncje) puszki pokruszonych pomidorów
W dużym garnku do zapiekania rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i saute, aż cebula są przezroczyste, o 10 protokół.
Dodać seler, marchew i 1/2 łyżeczki każdej soli i pieprzu.
Saute aż wszystkie warzywa są miękkie, o 10 protokół.
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, około 1 godziny.
Usunąć i wyrzucić liść laurowy. Doprawić sosem więcej soli i pieprzu, do smaku. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić. Przed użyciem przewiń na średnim ogniu.)