Naleśniki z mąki kukurydzianej (z syropem jeżyn)
Naleśniki z mąki kukurydzianej (z syropem jeżyn) może być tylko poranny posiłek szukasz. Jedna porcja zawiera 788 kalorii, 16G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Ten przepis od kobiety Pioneer ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wanilię, wodę, Syrop z jeżyn i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Naleśniki z mąki kukurydzianej z syropem jagodowym, Johnnycakes (naleśniki z mąki kukurydzianej) z syropem Chili, oraz Naleśniki z mąki kukurydzianej Clementine z kompot z jeżyny Klonowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, sól, proszek do pieczenia i cukier. Zestaw aside.In oddzielną miskę, wymieszać mleko, jajka i wanilię.
Wlać do suchych składników, delikatnie mieszając. Wymieszać z roztopionym masłem. Odstaw ciasto na bok. Jeśli ciasto jest zbyt grube, splash w małej ilości milk.In rondel, połączyć jeżyny, cukier i wodę. Doprowadzić do delikatnego wrzenia i gotować przez 5 minut na niskim poziomie. Wymieszać skrobię kukurydzianą, a następnie kontynuować gotowanie, używając trzepaczki lub łyżki do rozgniatania większych kawałków jeżyn.
Zdejmij z ognia, gdy jest ładny i gruby.
Podgrzać 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu. Po podgrzaniu, upuść 1/4 szklanki ciasta na naleśnik i gotować, aż złoty kolor z obu stron.
Wyjąć z patelni i odstawić. Ułóż trzy naleśniki, umieszczając klepnięcie masła między każdym naleśnikiem.
Skropić ciepłym syropem klonowym, a następnie wyłożyć na wierzch Syrop z jeżyn. Kop!