Naleśniki z masłem orzechowym i galaretką
Masło orzechowe i naleśniki z galaretką mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 933 kalorie, 24g białka, oraz 41 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i podnieś mieszankę do pieczenia, wodę, galaretkę winogronową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 56%, co jest dobre. Podobne przepisy to Naleśniki z masłem orzechowym i galaretką, Naleśniki Z Masłem Orzechowym Z Polewą Galaretką, oraz Naleśniki z masłem orzechowym i galaretką {pełnoziarniste}.
Instrukcje
Aby zrobić syrop, podgrzej galaretkę winogronową w małym rondlu na średnim ogniu. Skrobię kukurydzianą rozpuścić w 2 łyżkach wody w małej misce. Gdy galaretka stanie się płynna, zamieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej. Dusić do uzyskania konsystencji syropu, około 5 do 10 minut.
W małym rondlu rozgrzej mleko na małym ogniu.
Ubij masło orzechowe i połącz, aż będzie całkowicie gładkie, a następnie usuń z ognia.
W dużej misce do mieszania dodać mieszankę do pieczenia. Mieszać w mieszaninie jaj i mleka i połączyć aż tylko włączone.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F.
Umieść dużą patelnię żeliwną lub nieprzywierającą na średnim ogniu. Spryskaj go sprayem do gotowania. Umieścić 1/4 szklanki ciasta naleśnikowego w środku patelni i gotować, aż złoty kolor brązowy. Około 1 do 2 minut na stronę. Gdy bąbelki w środku naleśnika zostaną opróżnione, odwróć się i ugotuj drugą stronę. Przechowywać na blasze w nagrzanym piekarniku, aby utrzymać ciepło podczas robienia reszty naleśników.
Przelać naleśniki na duży talerz i podawać z ciepłym syropem winogronowym.