Naleśniki Z Groszkiem
Naleśniki z groszkiem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 494 kalorie, 16G białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka szczypiorku, drobnego groszku, sody oczyszczonej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Zimnego Groszku, Makaron z papryką cukrową i marchewką soba, oraz Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż chrupiące, 8 do 10 protokół, obracając raz.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Wylać tłuszcz i odstawić na bok.
Ubić mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczypiorek. W blenderze wymieszaj maślankę, masło i 1 szklankę groszku.
Dodaj jajko; impuls do połączenia. Złożyć mieszaninę maślanki na suche składniki, aż tylko połączone. Wchodzisz w pozostałych 1/2 szklanki grochu. Jeśli ciasto jest zbyt grube, dodaj 1 łyżkę. mleko.
Ciepła patelnia na średnim ogniu; smar z 2 łyżeczki. zarezerwowany tłuszcz z bekonu. W partiach, spadek 1/4 cupfuls ciasta na patelni. Gotować, aż spody naleśników będą złote, 2 minuty. Flip naleśniki z łopatką i gotować 2 minuty więcej.
Podawać naleśniki z boczkiem pokruszonym na mniejsze kawałki, śmietaną i więcej szczypiorku, w razie potrzeby.