Naleśniki z ciepłym syropem klonowym i masłem kawowym
Naleśniki z ciepłym syropem klonowym i masłem kawowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 708 kalorii, 18g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 256 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, masło, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Naleśniki z kwaśną śmietaną i boczkiem z ciepłym syropem pomarańczowo-klonowym, Naleśniki z boczkiem z syropem Klonowo-orzechowym, oraz Tosty Naleśniki Z Mąki Kukurydzianej + Syrop Klonowy Miodowo-Masłowy.
Instrukcje
W średniej misce, ubić mieszankę naleśników, mąka, mleko, jajka, i roztopione masło razem, aż będzie gładka. Przykryć miskę szczelnie folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, a tak długo, jak na noc.
Umieść kawę w małym rondelku, doprowadzić do duszenia na średnim ogniu i gotować, aż zmniejszy się o około połowę.
Zdjąć z ognia i całkowicie ostudzić.
Umieść 4 łyżki zmiękczonego masła w małej misce i ubijaj schłodzoną zredukowaną kawę, aż do całkowitego włączenia. Odstawić na bok, aż będzie gotowy do podania.
Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni naleśnikowej lub ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Dodać ciasto przez 1/4-cup kwot do 4-do 5-calowe naleśniki i gotować, aż pęcherzyki pojawiają się na powierzchni i dna są rumiane i chrupiące, 3 do 4 protokół. Flip naleśniki i kontynuować gotowanie, aż rumiane na dole, 2 do 3 protokół więcej.
Przełożyć na talerz w niskim piekarniku, aby utrzymać ciepło, aż będzie gotowy do podania. Kontynuuj z pozostałym cieście, dodając pozostałe masło w razie potrzeby.
Aby służyć, umieścić 3 ciepłe naleśniki na każdym talerzu. Każdą porcję polać 1 łyżką masła kawowego i ciepłym syropem, udekorować owocami i podawać od razu.
0 Bitego Syropu Klonowego
Syrop klonowy jest słodki i pyszny, ale daję mu więcej zainteresowania teksturalne za pomocą Versawhip, białka sojowego. Jest to jeden z chłodniejszych tak zwanych "molekularnych" składników, którymi bawią się kucharze; prawdopodobnie nie jest to przypadek, że jest również jednym z najbardziej wyrozumiałych i łatwych w użyciu. Napowietrza syrop klonowy do uzyskania konsystencji bitej śmietany, bez użycia śmietany. Versawhip jest dostępny od producenta będzie proszek (będzie
Powder.net); internetowy sklep dla smakoszy L ' Epicerie (Lepicerie.com); oraz Amazon.To zrobić ubitego syropu klonowego, umieścić 1 szklankę czystego syropu klonowego i 2 łyżeczki Versawhip w misce stojącego miksera wyposażonego w mocowanie trzepaczką.
Mieszaj z małą prędkością do rozpuszczenia, następnie zwiększ prędkość do średniej i ubijaj, aż syrop osiągnie miękkie szczyty. Ubitego syropu można trzymać w temperaturze pokojowej do 1 godziny.