Naleśniki Waniliowe
Naleśniki waniliowe mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 34 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 146 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz vanillan ekstrakt, mleko, sól, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co jest raczej złe. Spróbuj Cynamonowe Naleśniki Waniliowe, Naleśniki Bananowe Waniliowe, oraz Waniliowe naleśniki z ciepłym kompot malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mleko, żółtka i wanilię. Wymieszać z mąką, cukrem, solą i roztopionym masłem, aż do dobrze wymieszanego.
Rozgrzać patelnię z krepy na średnim ogniu, aż będzie gorąca. Zalać olejem roślinnym lub sprayem do gotowania.
Wlać około 1/4 szklanki ciasta do patelni i końcówki, aby rozprowadzić ciasto na brzegach. Gdy bąbelki tworzą się na górze, a krawędzie są suche, odwróć i gotuj, aż lekko zbrązowieje z drugiej strony, a krawędzie będą złote. Powtórz z pozostałym ciasto.
Wypełnij naleśniki ulubionymi owocami, śmietaną, karmelem, a nawet lodami lub serem.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Francuski w menu? Spróbuj sparować z Bordeaux, szampanem i białym burgundem. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jednym z win, które można spróbować jest Chateau Jalousie Beaulieu Bordeaux Superieur. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Chateau Jalousie Beaulieu Bordeaux Superieur]()
Chateau Jalousie Beaulieu Bordeaux Superieur
Château Jalousie Beaulieu to doskonałe wino o eleganckim nosie, naznaczone czerwonymi owocami i przyprawami. Podniebienie ma mięsistą konsystencję i drobne taniny.