Naleśniki Sezamowo-Cebulowe
Naleśniki sezamowo-cebulowe to wegańskie przepis z 12 porcjami. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten poranny posiłek ma 101 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, olej canolan, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki sezamowo-chilli z tzatziki, Ryż I Sezam Naleśniki Przepis, oraz Plecionka Z Cebuli Sezamowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, nasiona sezamu, sól, i proszek do pieczenia w robocie kuchennym; impuls tylko do połączenia.
Dodać olej i pulsować aż do połączenia.
Dodać cebulę; pulsować aż do połączenia.
Dodaj wodę; pulsuj, aż mieszanina zacznie trzymać się razem (nie pozwól, aby ciasto utworzyło kulkę).
Ciasto ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Podziel na 12 równych porcji, kształtując każdą porcję w kulkę. Pracując z 1 porcją ciasta na raz (przykryj pozostałe porcje, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w 5-calowy okrąg między 2 arkuszami wytrzymałej folii. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego lub ręczników papierowych, aby zapobiec przyklejeniu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Umieścić 1 naleśnik na patelni i gotować przez 20 sekund lub aż lekko rumiane. Włączyć i gotować 20 sekund lub aż lekko rumiane.
Zdjąć z patelni i ogrzać. Powtórz procedurę za pomocą sprayu do gotowania i pozostałych naleśników.
Każdy naleśnik pokroić na 6 klinów.