Naleśniki Polenta z sosem jeżyn

Naleśniki Polenta z sosem jeżyn
Naleśniki Polenta z sosem jeżyn może być tylko poranny posiłek szukasz. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,43 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, bitą polewę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki z makiem cytrynowym Ricotta z sosem jeżyn, Jabłko i jeżyna Polenta Cobbler, oraz Miód Masło Jeżyna + Cytryna Polenta Ciasto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój polentę na 1/4 cala grubych rund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
2
Posypać cynamonem, gałką muszkatołową i brązowym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
3
Rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać okrągłe polenta. Sear aż złoty kolor (2-3 minuty z każdej strony).
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
W blenderze umieścić zamrożone jeżyny, cukier i sok z cytryny; zmiksować na gładką masę. Odcedzić mieszaninę do miski, naciskając łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Podgrzać sos w małym rondlu na małym ogniu. Gotować 3 minuty; dodać likier o smaku pomarańczowym. Mieszaj, aż sos się ogrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
6
Podawać sos na ciastach polenta; top z bitą polewą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych3 łyżki Drobno Posiekanych Solonych Orzeszków Ziemnych
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
7
Posypać skórką pomarańczową; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn