Naleśniki Polenta z sosem jeżyn
Naleśniki Polenta z sosem jeżyn może być tylko poranny posiłek szukasz. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,43 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, bitą polewę, skórkę pomarańczową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki z makiem cytrynowym Ricotta z sosem jeżyn, Jabłko i jeżyna Polenta Cobbler, oraz Miód Masło Jeżyna + Cytryna Polenta Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój polentę na 1/4 cala grubych rund.
Posypać cynamonem, gałką muszkatołową i brązowym cukrem.
Rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu; dodać okrągłe polenta. Sear aż złoty kolor (2-3 minuty z każdej strony).
W blenderze umieścić zamrożone jeżyny, cukier i sok z cytryny; zmiksować na gładką masę. Odcedzić mieszaninę do miski, naciskając łopatką.
Podgrzać sos w małym rondlu na małym ogniu. Gotować 3 minuty; dodać likier o smaku pomarańczowym. Mieszaj, aż sos się ogrzeje.
Podawać sos na ciastach polenta; top z bitą polewą.
Posypać skórką pomarańczową; podawać.