Naleśniki maślane z kompot jagodowy
Naleśniki z maślanki z kompot jagodowy może być tylko poranny posiłek szukasz. Ten przepis służy 18. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki uniwersalnej, proszek do pieczenia, krem, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak zajebisty spoonacular wynik 31%. Spróbuj Naleśniki maślane z kompot jagodowy, Naleśniki Ricotta z kompot jagodowy, oraz Naleśniki owsiane z kompot jagodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubić pierwsze 5 składników w dużej misce.
W innej dużej misce ubić maślankę, śmietanę, jajka i wanilię.
Dodaj do suchych składników. Mieszaj, aż ciasto zostanie tylko wymieszane, ale nadal grudkowate(nie mieszaj).
Roztopić 1/2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Wlać ciasto przez 1/3 cupfuls na patelni, odstępy 2 cale od siebie. Gotować, aż pęcherzyki pękną na powierzchni, o 3 protokół. Obróć naleśniki. Gotować, aż do dna są złote, 3 protokół.
Przenieś na talerze. Powtórz z pozostałym cieście, dodając masło do patelni w razie potrzeby.
Naleśniki podawać natychmiast z masłem i kompot jagodowy.