Naleśniki kukurydziane z ricottą i szynką
Przepis naleśniki z mąki kukurydzianej z Ricottanem i szynką może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 1,54 zł za porcję, dostajesz poranny posiłek, który serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, kukurydzę, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest dobre. Podobne przepisy to Naleśniki kukurydziane z Ricottanem i szynką, Naleśniki z mąki kukurydzianej z nadzieniem z borówki Ricotta, oraz Naleśniki Z Mąki Kukurydzianej.
Instrukcje
Mąkę, mąkę kukurydzianą, kminek, sól, mleko, jajka i 2 łyżki masła wymieszać w blenderze na gładką masę.
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej 30 minut.
Lekko szczotkuj patelnię 10-calową nonstick z masłem i podgrzewaj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąca, ale nie pali. Wymieszać ciasto, następnie, trzymając patelnię off ciepła, wlać 1/3 ciasto puchar, natychmiast przechylając i obracając patelnię do pokrycia dna. (Jeśli ciasto ustawia się przed patelnia jest powlekany, zmniejszyć ciepło lekko do następnego crêpe.) Powrót patelni do ciepła i gotować, aż tylko ustawić i blady złoty wokół krawędzi, 10 do 15 sekund. Poluzuj krawędź crêpe za pomocą żaroodpornej silikonowej szpatułki, a następnie ostrożnie obróć crêpe opuszkami palców. Gotować, aż spód jest ustawiony, o 20 sekund więcej, i przenieść crêpe na talerz. Zrobić 11 więcej naleśników w ten sam sposób, szczotkując patelnię lekko z masłem dla każdego i układając naleśniki na talerzu jako gotowane.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko posmaruj 13-przez 9-calowy (lub 15-przez 10-calowy) płytkie naczynie do pieczenia.
Wymieszaj ricottę, szynkę, jajko, sól i pieprz. Umieścić 1 crêpe, bledszy bok do góry, na powierzchni roboczej i rozprowadzić 1 łyżeczkę galaretki pieprzowej w poziomej linii tuż poniżej środka crêpe (w kierunku końca najbliżej Ciebie), pozostawiając 1-calowy obramowanie z każdej strony. Łyżka 1/3 szklanki nadzienia ricotta na galaretce i złożyć boki crêpe na nadzieniu, a następnie, zaczynając od dołu, zwinąć, aby zamknąć nadzienie. Ułóż crêpe, szew w dół, w naczyniu do pieczenia. Zebrać 11 więcej naleśników w ten sam sposób, układając je w 1 warstwę w naczyniu do pieczenia.
Piec, przykryty folią, aż nadzienie będzie gorące, około 30 minut.
Roztopić masło w 10-calowej patelni na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować białe i jasnozielone szalotki, mieszając, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodać kukurydzę, sól, pieprz i gotować, mieszając, aż chrupiące-przetargu, 2 do 3 protokół.
Dodać zieleninę scallion i gotować, mieszając, aż zmiękną, o 1 minutę. Łyżka polewa naleśniki.
Naleśniki można napełnić (ale nie pieczyć) 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed pieczeniem.