Naleśniki Koreańskie
Przepis Koreańskie naleśniki jest gotowy w około 75 godzin i zdecydowanie jest super bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników koreańskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Na 1,16 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, olej roślinny, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chilijskie naleśniki morskie lub Bindaetteok (Koreańskie naleśniki z fasolą Mung), Koreańskie Naleśniki (Pa Jun), oraz Naleśniki Koreańskie-Pajun.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki sosu do zanurzania w małej misce.
Wypłukać fasolę mung na sicie pod zimną bieżącą wodą, aż woda będzie czysta. Fasola przykryć zimną wodą przez 2 cale w misce i moczyć, schłodzone, co najmniej 2 godziny.
Marchew pokroić w cienkie zapałki, najlepiej za pomocą krajalnicy.Połówki szalotki wzdłuż i pokroić na 2-calowe kawałki.
Połączyć marchew, szalotki, chile, i czosnek w dużej misce.
Fasolę mung odcedzić i przecerzyć wodą w robocie kuchennym, aż będzie gładka, około 1 minuty.
Dodać jajka, mąkę i sól i zmiksować na gładką masę, około 30 sekund.
Wlać mieszaninę do warzyw w misce i wymieszać elastyczną łopatką. (Ciasto będzie grube.)
Podgrzać 1 łyżka oleju w dużej patelni nonstick ciężkich (co najmniej 8 cali na dole) na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, a następnie zawirować do herbu. Wymieszać ciasto, a następnie kadzi 1 Puchar ciasto na patelni, naciskając lekko z dużą łopatką do spłaszczenia i równomiernie rozprowadzać warzywa, aby 8-calowy naleśnik (mniej niż 1/2 cala grubości). Gotować, aż krawędzie zaczną bąbelkować I zmienić kolor na złoty, 1 do 2 minut, następnie odwrócić łopatką i gotować, aż druga strona będzie złota, 1 do 2 minut więcej.
Przenieść naleśnik do ręczników papierowych, aby osuszyć. Zrób jeszcze 3 naleśniki w ten sam sposób, układając je (po krótkim odsączeniu) w razie potrzeby.
Przenieść naleśniki, po jednym na raz, do deski do krojenia i pokroić każdy na 6 klinów.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sosem do zanurzania.
Fasolę Mung można moczyć do 12 godzin.* Dostępne na rynkach azjatyckich.** Dostępne w sklepach kuchennych i Uwajimaya (800-889-1928).