Naleśniki Jabłkowo-Cynamonowe
Naleśniki jabłkowo-cynamonowe to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 4G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 76 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mix, zmielony cynamon, mleko i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Pełnoziarniste naleśniki cynamonowe z syropem cynamonowym, Naleśniki Cynamonowo-Jabłkowe, oraz Naleśniki Jabłkowo-Cynamonowe.
Instrukcje
Ciepło 10 do 12-calowy nonstick patelni na średnim ogniu. W razie potrzeby smaruj. Tymczasem, w dużej misce, połączyć składniki naleśnikowe, i dobrze wymieszać, aż większość grudek zniknie.
Upuść ciasto naleśnikowe na patelni w 1/4-cup blobs, pozostawiając przestrzeń do rozprzestrzeniania się między każdym. Gotować 3 do 4 protokół z każdej strony, obracając raz, aż lekko rumiane. Powtórz, aby użyć ciasta.
W międzyczasie, w małej misce, połączyć jabłka i cukier, mieszając, aż dobrze połączone. W 10-calowej patelni nonstick, roztopić masło; dodać mieszankę jabłek. Delikatnie wymieszaj, aby obłożyć jabłka masłem. Przykryć patelnię; gotować 5 do 7 minut, mieszając raz lub dwa razy, aż jabłka zmiękną.
Aby służyć, ułóż naleśniki na talerzach, a wierzch z jabłkami.
Podawać z syropem klonowym, w razie potrzeby.