Naleśniki imbirowe z sosem cytrynowym
Naleśniki imbirowe z sosem cytrynowym wymagają z grubsza 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 30g tłuszczu i w sumie 584 kalorii. Za $1.05 za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Działa dobrze jako śniadanie. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, mielony imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci smak domu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 27%. Naleśniki imbirowe z sosem cytrynowym, Naleśniki Imbirowe Z Polewą Z Twarogu Cytrynowego, oraz Naleśniki Scallion z sosem do maczania imbiru są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W przypadku sosu cytrynowego w małym rondelku połącz pierwsze pięć składników. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając.
Ubij niewielką ilość gorącej mieszanki do jajka. Włóż wszystko na patelnię, ciągle ubijając; gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż mieszanina osiągnie co najmniej 160° i lekko zgęstnieje. Trzymaj się ciepło.
W dużej misce ubij mieszankę biszkoptów, jajko, mleko, melasę i przyprawy, aż będą gładkie.
Wlej ciasto o 1/4 szklanki na natłuszczoną gorącą patelnię. Obróć, gdy na wierzchu naleśnika utworzą się bąbelki; gotuj, aż druga strona zostanie ustawiona.
Podawać z serem śmietankowym i sosem cytrynowym.