Naleśniki grochowe z boczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj naleśników z groszkiem z boczkiem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 494 kalorie. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka boczku, cukru, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Zimnego Groszku, Makaron z papryką cukrową i marchewką soba, oraz Pomidor awokado ogórek ciecierzyca groszek Sałatka z Fetan i grecka cytryna Dressing.
Instrukcje
Na patelni na średnim ogniu, gotować boczek, aż chrupiące, 8 do 10 minut, obracając raz.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczypiorek. W blenderze wymieszaj maślankę, masło i 1 szklankę groszku.
Dodaj jajko; impuls do połączenia. Złożyć mieszaninę maślanki na suche składniki, aż tylko połączone. Wchodzisz w pozostałych 1/2 szklanki grochu. Jeśli ciasto jest zbyt grube, wymieszaj 1 łyżkę. mleko.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu; smar z 2 łyżeczkami. zarezerwowany tłuszcz z bekonu. Pracując partiami, upuść 1/4 garści ciasta na patelnię. Gotować, aż spody naleśników będą złote, o 2 protokół. Flip naleśniki z łopatką i gotować 2 minuty więcej. Powtórz z pozostałym ciasto.
Naleśniki podawać z boczkiem i kwaśną śmietaną i więcej szczypiorku, w razie potrzeby.