Naleśniki Espresso
Naleśniki Espresso mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 63 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 13 i kosztuje 9 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, jajka, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 12%. Spróbuj Naleśniki Espresso z lodami i sosem z ciemnej czekolady, Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, oraz Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, cukier, espresso w proszku i sól połączyć w małej misce.
Połącz mleko, wodę, roztopione masło i jajka w blenderze.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny mleka i proces, aż będzie gładka. Przykryć ciasto; schłodzić przez 1 godzinę.
Podgrzać 8-calowy nonstick crepe patelni lub patelni na średnim ogniu.
Wlać skąpe ciasto 1/4 szklanki do patelni; szybko przechylić patelnię we wszystkich kierunkach, więc ciasto pokrywa patelnię cienką warstwą. Gotować około 1 minuty. Ostrożnie podnieś krawędź krepy szpatułką, aby sprawdzić doneness. Krepa jest gotowa do obrócenia, gdy można ją poluzować z patelni, a spód jest lekko rumiany. Obrócić naleśniki i gotować przez 30 sekund lub do momentu ustawienia środka.
Umieść krepę na ręczniku; całkowicie schłodzić. Powtórz procedurę z pozostałym cieście, mieszając ciasto między naleśnikami. Ułóż naleśniki między pojedynczymi warstwami papieru woskowego, aby zapobiec przyklejeniu.