Naleśniki cytrynowe z ricottą i sosem jagodowym
Naleśniki cytrynowe z ricottą i sosem jagodowym to śniadanie dla 12 osób. Za 42 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 122 kalorie , 5 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup jajka, mieloną gałkę muszkatołową, mleko i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis zachwycił 9 osób. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 35% . Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Naleśniki cytrynowe z ricottą z sosem jagodowym , Naleśniki cytrynowe z ricottą z sosem jagodowym i Naleśniki cytrynowe z ricottą z sosem jagodowym .
Instrukcje
Wymieszaj w misce 2 łyżki soku z cytryny i skrobi kukurydzianej, aż skrobia kukurydziana się rozpuści.
Wymieszaj jagody i 3 łyżki cukru w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejsz ogień do małego i gotuj przez 5 minut.
Wlać mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszanki jagodowej; gotować i mieszać aż masa lekko zgęstnieje. Przykryj rondelek i zdejmij z ognia.
W misce wymieszaj ser ricotta, mleko, jajka, cukier, sok z 1 cytryny, skórkę z cytryny, gałkę muszkatołową i sól, aż dobrze się wymieszają.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia; ubić do połączenia.
Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię lub patelnię na średnim ogniu. Nakładaj ciasto porcjami o wielkości 1/4 szklanki na patelnię i smaż, aż utworzą się bąbelki, a krawędzie będą suche. Odwróć i smaż, aż zrumieni się po drugiej stronie. Powtórz z pozostałym ciastem. Na wierzch naleśniki z sosem jagodowym.