Naleśniki
Naleśniki to lacto ovo vegetarian śniadanie. Ten przepis zawiera 17 porcji z 95 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Za 12 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to niedrogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2789 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, wodę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 26 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Spowiedź mam coś do naleśników ... łatwe naleśniki Nutella, Naleśniki, oraz Najlepsze naleśniki.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W blenderze połącz wszystkie składniki i pulsuj przez 10 sekund.
Ciasto naleśnikowe wstawić do lodówki na 1 godzinę. Dzięki temu bąbelki opadają, dzięki czemu naleśniki będą mniej podatne na rozdarcie podczas gotowania. Ciasto utrzyma się do 48 godzin.
Podgrzej małą nieprzywierającą patelnię.
Wlej 1 uncję ciasta na środek patelni i wiruj, aby równomiernie się rozprowadzić. Gotuj przez 30 sekund i odwróć. Gotuj przez kolejne 10 sekund i wyjmij na deskę do krojenia.
Rozłóż je płasko, aby mogły ostygnąć. Kontynuuj, aż zniknie całe ciasto. Po ostygnięciu można je układać w stosy i przechowywać w zamykanych plastikowych torebkach w lodówce przez kilka dni lub w zamrażarce do dwóch miesięcy. Używając mrożonych naleśników, rozmrozić na ruszcie przed delikatnym obieraniem.
Dodaj 1/4 łyżeczki soli i 1/4 szklanki posiekanych świeżych ziół, szpinaku lub suszonych pomidorów do mieszanki jajecznej.
Dodaj 21/2 łyżki cukru, 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego i 2 łyżki ulubionego likieru do mieszanki jajecznej.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Szampan, Bordeaux, Moscato Dasti, Biały Bordowy
Naleśniki naprawdę dobrze komponują się z kremową Sherry, porto i szampanem. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.