Naleśnik Sufletowy

Naleśnik Sufletowy

Instrukcje

1
Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie do przykrycia w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij razem żółtka, mleko, wanilia, mąka i sól w dużej misce, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Beat białka w innej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż po prostu trzymać miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać cukier granulowany, trochę na raz, ubijając, i ubijać, aż białka po prostu trzymać sztywne szczyty. Białka delikatnie, ale dokładnie złożyć w mieszaninę żółtkową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Odcedzić rodzynki i złożyć połowę odsączonych rodzynek na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
żółtko Jajażółtko Jaja
6
Wlać ciasto na patelni i posypać Pozostałe rodzynki, a następnie piec do firmy i złoty, 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
7
Przesuń naleśnik z patelni na deskę do krojenia i pokrój ząbkowanym nożem na kawałki 1 1/2 cala. Chłodny uchwyt patelni pod zimną bieżącą wodą, a następnie podgrzać połowę pozostałego masła w patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do gorąca, ale nie palenie. Podsmaż połowę kawałków naleśników, delikatnie obracając, aż lekko zbrązowieją i będą chrupiące, następnie przełożyć na talerz i obsypać cukrem cukierniczym. Pozostałe kawałki naleśnika podsmażamy w pozostałym maśle w ten sam sposób i dusimy cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Slide pancake from skillet onto a cutting board and cut with a serrated knife into 1 1/2-inch pieces. Cool handle of skillet under cold running water, then heat half of remaining butter in skillet over moderately high heat until hot but not smoking. Sauté half of pancake pieces, turning gently, until lightly browned and crisp, then transfer to a platter and dust with confectioners sugar. Sauté remaining pancake pieces in remaining butter in same manner and dust with confectioners sugar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MasłoMasło
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn