Naleśniki Zinfandel z truskawkami i rabarbarem

Naleśniki Zinfandel z truskawkami i rabarbarem
Truskawkowe rabarbarowe naleśniki Zinfandel to śródziemnomorskie śniadanie. Z tego przepisu składa się 8 porcji zawierających 1044 kalorie, 13 g białka i 50 g tłuszczu każda. Za 6,85 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup mleko, masło, syrop rabarbarowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut. Świetnie sprawdzi się na Dzień Matki. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 47%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Naleśniki z truskawkami i rabarbarem, Naleśniki z kardamonem cytrynowym i kremem truskawkowo-rabarbarowym i Truskawkowe drobiazgi Zinfandel.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj ze sobą suche składniki. W osobnej misce wymieszaj ze sobą mokre składniki. Powoli wymieszaj suche składniki z mokrymi. Schładzaj przez 1 godzinę. W razie potrzeby odcedź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 3 Uncji Mąki TortowejOkoło 3 Uncji Mąki Tortowej
Około 7 Uncji (75 G) świeżego ImbiruOkoło 7 Uncji (75 G) świeżego Imbiru
2
Na rozgrzaną patelnię wlewamy taką ilość ciasta, aby cienko pokryła dno patelni. Smaż naleśnik przez około minutę lub do momentu, aż dolne krawędzie naleśnika zaczną się zwijać. Odwróć się i smaż przez około 30 sekund.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 7 Uncji świeżego ImbiruOkoło 7 Uncji świeżego Imbiru
3
Wyjmij każdy naleśnik i ułóż go na talerzu. Odłóż na bok, aż będzie gotowy do napełnienia.
1
Wszystkie składniki dodać do rondla i doprowadzić do wrzenia. Gotuj, aż zredukuje się w około 3/4 objętości. Odcedź, a następnie kontynuuj redukcję do średniego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Całej Gałki Muszkatołowej, Zmiażdżonej1/2 Całej Gałki Muszkatołowej, Zmiażdżonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zmielone Różowe Ziarna PieprzuZmielone Różowe Ziarna Pieprzu
1
Składniki włożyć do dużego garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować aż zredukuje się około 3/
Składniki, których będziesz potrzebować
Zmielone Różowe Ziarna PieprzuZmielone Różowe Ziarna Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Syropu Rabarbarowego1/4 Szklanki Syropu Rabarbarowego
2
Odcedź, a następnie kontynuuj redukcję do gęstego syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
1
Składniki umieścić w misie miksera stacjonarnego wyposażonego w łopatkę i utrzeć na gładką masę. Można to zrobić alternatywnie za pomocą miksera ręcznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rabarbar Pokrojony W Duże KawałkiRabarbar Pokrojony W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Litry Truskawek, łuskanych3 Litry Truskawek, łuskanych
Około 1,5 Uncji (43 Gramów) CukruOkoło 1,5 Uncji (43 Gramów) Cukru
Około 1,5 Uncji CukruOkoło 1,5 Uncji Cukru
1
Podsmaż truskawki na niewielkiej ilości masła rabarbarowego, aż będą lekko miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 7 Uncji (187 Gramów) CukruOkoło 7 Uncji (187 Gramów) Cukru
Około 7 Uncji CukruOkoło 7 Uncji Cukru
Około 7 Uncji (200 Gramów) CukruOkoło 7 Uncji (200 Gramów) Cukru
2
Dodaj cukier waniliowy. Zdeglasować octem malinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 7 Uncji CukruOkoło 7 Uncji Cukru
Około 6 Szklanek (1,5 Litra) WodyOkoło 6 Szklanek (1,5 Litra) Wody
3
Rozłóż na blasze do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 11 Uncji (300 Ml) ZinfandelaOkoło 11 Uncji (300 Ml) Zinfandela
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 11 Uncji ZinfandelaOkoło 11 Uncji Zinfandela
4
Napełnij naleśniki odrobiną mieszanki truskawkowej i odrobiną masła rabarbarowego. Złożyć na ćwiartki i ułożyć na skwierczącym talerzu, 3 sztuki na raz, posypane niewielką ilością masła rabarbarowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
NaleśnikiNaleśniki
1
Połóż 1 naleśnik przyrumienioną stroną do dołu i posmaruj odrobiną masła rabarbarowego. Na środek wyłóż trochę smażonych truskawek i złóż naleśnik tak, aby lekko nachodził na siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Świeże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietanaŚwieże Truskawki I Dodatkowa Bita śmietana
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
2
Posypać odrobiną cukru waniliowego i przypalić palnikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Około 6 Szklanek (1,5 Litra) WodyOkoło 6 Szklanek (1,5 Litra) Wody
3
Skropić syropem Zinfandel, posypać różowym pieprzem i truskawkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej1/2 łyżki Niskosłodzonej Konfitury Truskawkowej
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
ZinfandelZinfandel
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
4
Jeśli chcesz, podawaj z lodami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)

Składniki

851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.About 3 ounces bread flourAbout 3 ounces bread flour2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.masło, temperatura pokojowamasło, temperatura pokojowa8krewetki i żyłkiSome rhubarb butterSome rhubarb butter851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.About 3 ounces melted butterAbout 3 ounces melted butter851 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.About 3 ounces cake flourAbout 3 ounces cake flour3żółtka jajżółtka jaj3Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)751 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.About 7 ounces fresh gingerAbout 7 ounces fresh ginger8krewetki i żyłkiLodyLody3661 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala1gałka muszkatołowa Cała, zmiażdżonagałka muszkatołowa Cała, zmiażdżona8krewetki i żyłkiCrushed pink peppercornsCrushed pink peppercorns8krewetki i żyłkiOcet malinowyOcet malinowy311 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.syrop rabarbarowysyrop rabarbarowy6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.rhubarb, cut into large chunksrhubarb, cut into large chunks1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek3kufletruskawki, łuszczonetruskawki, łuszczone3kufletruskawki, łuszczone i poćwiartowanetruskawki, łuszczone i poćwiartowane431 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.About 1.5 ounces sugarAbout 1.5 ounces sugar1871 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.About 7 ounces sugarAbout 7 ounces sugar2001 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.About 7 ounces sugarAbout 7 ounces sugar1fasola waniliowa, splitfasola waniliowa, split23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaOkoło 6 szklanek (1,5 litra) wodyOkoło 6 szklanek (1,5 litra) wody8krewetki i żyłkiCukier waniliowyCukier waniliowy2Średnia żółta cebula, posiekanaOkoło 6 szklanek wodyOkoło 6 szklanek wody3001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweAbout 11 ounces ZinfandelAbout 11 ounces Zinfandel

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Bordeaux, Moscato Dasti, Biały Bordowy

Jeśli chodzi o naleśniki, to kremowe sherry, porto i szampan to moje ulubione dania. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Moet & Chandon White Star (). Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn