Naleśniki Ze Świeżą Kukurydzą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj naleśników ze świeżą kukurydzą. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 519 kalorii, 10g białka, oraz 35 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz salsan i śmietanę, do 4 uszu kukurydzy, cukru i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Naleśniki Ze Świeżą Kukurydzą, Kukurydziane Spaghetti ze świeżą grillowaną kukurydzą i wędzoną mozzarellą, oraz Zupa ze świeżej kukurydzy z pieczoną kukurydzą Guacamole dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i 1 łyżeczkę soli.
Pokrój tyle ziaren z kolb, aby zmierzyć 2 filiżanki. Korzystając z tyłu noża, zeskrobuj miąższ z kolb i przenieś do blendera z mlekiem i 1/2 szklanki kukurydzy. Przecedzić do uzyskania gładkości, następnie przecedzić przez sito do innej średniej miski, naciskając, a następnie odrzucając ciała stałe.
Ubij jajka, olej i masło.
Dodać do mieszaniny mąki z pozostałych 1 1/2 szklanki kukurydzy i trzepaczka, aż tylko połączone.
Rozgrzej patelnię lub ciężką patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca, a następnie lekko posmaruj olejem. Pracując partiami, wlać 1/3 szklanki ciasta na naleśnik na patelnię i gotować, aż pojawią się bąbelki na powierzchni, a spody będą złocisto-brązowe, o 2 protokół. Flip z łopatką i gotować, aż spody są złotobrązowe, o 1 minutę więcej. (Zmniejszyć ogień, jeśli naleśniki brązowe zbyt szybko.) Lekko smarować olejem między partiami, jeśli to konieczne.