Naleśniki Z Makiem Cytrynowym
Naleśniki z makiem cytrynowym to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 184 kalorie. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę cytrynową, napój gazowany, prawdziwy syrop klonowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Naleśniki Cytrynowo-Makowe, Naleśniki Z Makiem Cytrynowym, oraz Naleśniki Z Makiem Cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Patelnia ciepła lub patelnia na średnim ogniu (375°F).
W razie potrzeby posmaruj olejem roślinnym lub spryskaj sprayem do gotowania przed ogrzewaniem. W dużej misce, wymieszać razem Bisquick mix, mak i startej skórki cytryny. W małej misce wymieszaj sodę klubową, jajko i masło z trzepaczką; delikatnie wymieszaj suche składniki z trzepaczką. (
Mieszanina będzie grudkowata.)
Do każdego naleśnika wlać około 1/4 szklanki ciasta na gorącą patelnię. Gotować 3 do 4 minut lub aż pęcherzyki tworzą się na górze i krawędzie są suche. Obrócić; gotować z drugiej strony, aż złoty kolor będzie brązowy.
Dekoruj crème fraîche i listwami ze skórki cytrynowej.