Naleśniki z kurczakiem i szparagami
Naleśniki z kurczakiem i szparagami mogą być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 463 kalorie, 26g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Jeśli masz pod ręką sól, sherry, ser fontina i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Naleśniki z kurczakiem i szparagami, Naleśniki z kurczakiem i szparagami, oraz Naleśniki z kurczaka ze szparagami i pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F. masło duże naczynie do pieczenia.
Połącz kurczaka, ricotta, 1/2 szklanki parmezanu, 3 łyżki ziół, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu w średniej misce. Łyżka około 1/4 szklanki napełniania w dolnej połowie każdej krepy; zwinąć, aby zamknąć nadzienie.
Umieść naleśniki, szew w dół, w naczyniu do pieczenia. Przykryć folią i piec, aż nadzienie będzie gorące, około 15 minut.
Tymczasem roztopić 3 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować, aż zmięknie, o 1 minutę.
Dodać szparagi i gotować, aż tylko miękkie, o 3 protokół.
Dodać bulion z kurczaka, skórkę z cytryny i pozostałą 1 łyżkę ziół i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje, o 2 protokół. Wymieszać z pozostałą 1/4 szklanki parmezanu i doprawić solą i pieprzem.
Naleśniki podzielić na talerze, polać szparagami i sosem, posypać parmezanem.
W średniej misce połączyć mąkę i sól. W innej średniej misce ubij razem mleko, jajko, żółtko i masło. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny mleka, ubijając do gładkości.
Podgrzej 8-calową patelnię nonstick na średnim ogniu. Łyżka 2 1/2 łyżki ciasta na patelnię; gotować przez 30 do 45 sekund. Poluzuj krepę łopatką i ostrożnie obróć. Gotować przez 30 do 45 sekund; przenieść na talerz. Powtórz procedurę z pozostałym cieście, układając naleśniki na talerzu.