Naleśniki wypełnione malinami mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 327 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz cukier, cukier puder, fasola waniliowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 17 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 15%. Podobne przepisy to Naleśniki wypełnione dżemem, Naleśniki Z Kiełbasą, oraz Naleśniki wypełnione kiszoną kapustą.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Świeże maliny i cukier waniliowy, przepis poniżej
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Waniliowy
Maliny
3
W przypadku naleśników: Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
4
W blenderze dodać jajka, mleko, mąkę, cukier i sól. Mieszaj, aż mieszanina utworzy gładkie ciasto. Rozgrzej 10-calową nieprzywierającą patelnię lub patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Patelnia
5
Dodaj 1 kostkę masła do patelni. Gdy masło się stopi, dodaj 1/4 szklanki ciasta i szybko przechyl patelnię, tworząc równomierną powłokę ciasta na dnie patelni. Gotować przez 1 minutę, aż zestaw i lekko rumiane. Używając żaroodpornej szpatułki, ostrożnie poluzuj boki i delikatnie odwróć krepę. Gotować przez 1 minutę. Powtórzyć z pozostałym masłem i ciasto. W małej misce wymieszać dżem i ekstrakt waniliowy. Używając 1-łyżeczki miarki, łyżeczka 2 łyżeczki mieszanki dżemu do środka każdej krepy. Używając tylnej części łyżki, rozłóż dżem równomiernie na naleśnikach, pozostawiając 1/2-calową granicę. Zaczynając od najbliższej krawędzi, Zwiń naleśniki w kształty rurki. Ułożyć naleśniki na przygotowanej blasze do pieczenia i wstawić do ciepłego piekarnika na 20 minut, aż będą gotowe do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Masło
Naleśniki
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Rolka
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Pomiarowa
Blacha Do Pieczenia
Szpatułka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Piekarnik
Patelnia
6
W przypadku bitej śmietany: w dużej misce do mieszania ubij ciężką śmietanę, aż uformuje miękki szczyt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Krem Ciężki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
7
Dodać cukier puder i wanilię. Kontynuuj bicie, aż krem utrzyma sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Wanilia
Krem
8
Naleśniki przełożyć na półmisek i posypać cukrem waniliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Waniliowy
Naleśniki
9
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana
Maliny
1
Dodaj cukier do miski robota kuchennego. Używając noża do parowania, pokrój fasolę wanilii na pół, wzdłuż i zeskrobaj nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Nasiona
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
Nóż
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodać nasiona wanilii do cukru. Pulse 10 do 15 razy, aż wanilia i cukier są połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Nasiona
Cukier
3
Wyciąć pustą wanilię na 1-calowe kawałki i dodać do szklanego słoika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoik Do Konserw
4
Dodaj cukier waniliowy do słoika i zapieczętuj. Przed użyciem wstrząsnąć słoikiem.