Naleśniki Sunny's Candy Bar z syropem z przerażających jagód
Naleśniki Sunny'ego z batonikiem cukrowym i syropem z jagód to śniadanie dla 8 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 369 kalorii . Za 1,79 USD za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny na Halloween . Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup cukier, borówki, odpowiednik i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 34% . Ta ocena nie jest tak świetna. Podobne przepisy to Naleśniki z polenty o zapachu cytryny z syropem z jagód i tymianku , Bochenek jagodowy z syropem z jagód i Najłatwiejsze śniadanie w życiu: Słoneczny parfait owocowy .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Wymieszaj suche składniki: W dużej misce dodaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wymieszaj, aby połączyć.
Wymieszaj mokre składniki: w mniejszej misce wymieszaj mleko, olej i jajko.
Wymieszaj składniki mokre i suche: zrób dołek na środku suchych składników i wlej tam składniki mokre.
Mieszaj delikatnie drewnianą łyżką, aż składniki się połączą. Pozostaw ciasto na 5 do 10 minut.
Przygotuj naleśniki: Na patelni lub dużej patelni rozpuść łyżkę masła i pozwól mu się rozpuścić na małym ogniu. Następnie zwiększ temperaturę do średnio-wysokiej. Używając miarki o pojemności 1/4 szklanki, nabierz ciasto na naleśniki i wlej na przygotowaną patelnię/patelnię. Odczekaj, aż trochę stężeje na dnie, a następnie posyp pokruszone kawałki batonika na wierzchu. Gdy na brzegu i środku zaczną pojawiać się bąbelki, przewróć naleśnik i smaż, aż spod spodu pojawi się złoty spód. Powtarzaj partiami, używając więcej masła, jeśli to konieczne, aż wszystko będzie gotowe. (Utrzymuj naleśniki w cieple w piekarniku nagrzanym do 100 stopni na blasze do pieczenia.)
Podawać z syropem jagodowym.
Przygotuj przerażający syrop jagodowy: W rondlu na średnim ogniu dodaj jagody, 1 szklankę wody, cukier, skórkę z cytryny i sok. Doprowadź do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień do wrzenia i gotuj, aż płyn zredukuje się do konsystencji syropu, około 10 minut. Użyj drewnianej łyżki lub tłuczka do ziemniaków, aby rozdrobnić jagody podczas gotowania. Po zredukowaniu i zgęstnieniu zdejmij z ognia i wmieszaj syrop klonowy. Spróbuj i dodaj szczyptę soli, aby doprawić.