Naleśniki jagodowo-pomarańczowe z sosem jagodowo-pomarańczowym
Naleśniki jagodowo-pomarańczowe z sosem jagodowo-pomarańczowym to bezglutenowe i wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja zawiera 108 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką sok pomarańczowy, jagody, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pikantne naleśniki pomarańczowe bezglutenowe z sosem jagodowo-pomarańczowym, Borówkowy Napoleon z sosem pomarańczowo-borówkowym, oraz Naleśniki Jagodowo-Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W rondlu 1 1/2 kwarty wymieszać cukier i skrobię kukurydzianą. Wymieszaj sok pomarańczowy i 1/4 łyżeczki skórki pomarańczowej, aż będzie gładka. Wymieszać w 2 szklankach borówek.
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Tabliczek Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (po 1,55 Uncji Każda)
2
Podgrzać do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować około 2 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Trzymaj ciepło.
3
Patelnia ciepła lub patelnia na średnim ogniu lub do 191°. (aby przetestować patelnię, posypać kilkoma kroplami wody. Jeśli bąbelki skakać, ciepło jest w sam raz.) W razie potrzeby smarować patelnię olejem roślinnym. W średniej misce wymieszać wszystkie składniki naleśników z wyjątkiem borówek łyżką do wymieszania. Złóż 1 szklankę jagód. Na każdy naleśnik wlać nieco mniej niż 1/4 szklanki ciasta na gorącą patelnię. Gotować, aż brzegi wyschną. Obrócić; pozostałe strony ugotować na złoty kolor.