Naleśniki cynamonowe z kompot & syrop klonowy
Naleśniki cynamonowe z kompot & syrop klonowy wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 6 i kosztuje 33 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz pod ręką mąkę, mleko, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako śniadanie. 274 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Naleśniki Bananowe Z Cynamonowym Syropem Klonowym, Sufletowe Naleśniki Jabłkowe Z Cynamonowym Syropem Klonowym, oraz Naleśniki owsiane cynamonowe z solonym masłem orzechowym syrop klonowy.
Instrukcje
Najpierw zrób kompot z jabłek, gruszek i wiśni (patrz "dobrze pasuje"). Do tego przepisu będziesz potrzebował połowy kompot.
W dużej misce, ubić razem mąkę, cynamon, cukier i łyżeczki soli. W dzbanku ubić jajko, mleko, wanilię i roztopione masło. Zrób dobrze w suchych składników i wlać mieszankę mleka stopniowo, ubijając jak idziesz, aby gładkie ciasto. Najlepiej odstawić mieszaninę na 1 godzinę (lub nawet na noc, przykrytą lodówką), chociaż można z nią gotować od razu.
Rozgrzej nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu. Roztopić gałkę masła, a następnie wrzucić łyżki mieszanki, aby zrobić naleśniki o średnicy około 10 cm. Gotować przez 2-3 minuty, aż pojawią się bąbelki na powierzchni, następnie przewrócić i gotować przez 1 min więcej. Utrzymuj każdą partię w cieple, podczas gdy używasz reszty ciasta. Ułóż naleśniki i podawaj z gorącym lub zimnym kompot, syropem klonowym i jogurtem.