Nakrapiana Sałatka z komosą ryżową, porem, boczkiem i trybulą z " Home Made Winter
Nakrapiane Sałatka z Quinoa, por, boczek, & trybula z ' Home Made Winter może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 659 kalorii, 10g białka, oraz 56 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.43 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz dziecięce pory, oliwę z oliwek, nasiona maku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 291 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ser Brousse z " domowej zimy, Kardamon i pomarańczowe bułeczki z " domowej zimy, oraz Vol-au-Vent wypełniony kremowym selerem i grzybami z ' Home Made Winter dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój pory po przekątnej na kawałki o średnicy 1,5 cm. Dokładnie je opłucz, dobrze osusz, a następnie smaż na oleju na patelni lub woku na dużym ogniu, aż będą naprawdę gorące, ale jeszcze nie rumiane, ciągle mieszając.
Dodać wermut i obniżyć ogień.
Nałożyć pokrywkę lekko krzywo i dusić około 20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż pory będą miękkie.
Tymczasem doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia, dodać szczyptę soli, i mieszać w quinoa. Ustaw minutnik kuchenny na 10 minut.
Niech quinoa gotować delikatnie na małym ogniu. Gdy alarm zgaśnie, natychmiast spuścić quinoa i spłukać go zimną wodą, aby zatrzymać dalsze gotowanie.
Na patelni nonstick, smażyć boczek, aż chrupiące i niech spuścić na ręczniku papierowym.
Patelnia z pora powinna być prawie sucha, a pory prawie gotowe. Podnieś pory na talerz i pozwól im ostygnąć. W średniej misce, połączyć pory z quinoa, mak, i niektóre z trybuli. Odstaw trochę trybuli do dekoracji.
Ubij razem sok z cytryny, czosnek i cayenne, a następnie ubijaj oleje w cienkim strumieniu. Doprawić solą i pieprzem.
Zalać nakrapianą mieszaniną pora.
Ułóż szpinak w dużej misce.
Dodać nakrapianą sałatkę i pokruszyć boczek na wierzchu.
Udekoruj zarezerwowaną trybulą i podawaj.