Najłatwiejszy w historii Battenberg
Najłatwiejszy w historii Battenberg może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 8 i kosztuje $3.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 694 kalorie. Mieszanka różowego barwnika spożywczego, dżem morelowy, mąka samowystarczalna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 108 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto battenberga, Przyprawa Dyniowa Battenberg, oraz Tradycyjne Ciasto Battenberg.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Używając podwójnej warstwy folii, wykonaj barierę na środku kwadratowej blachy o średnicy 20 cm( lub użyj cyny Battenberga), a następnie ułóż każdą komorę 2 kawałkami pergaminu do pieczenia. Umieść wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem barwnika spożywczego w dużej misce i zmiksuj za pomocą elektrycznej trzepaczki do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełóż połowę masy ciasta na jedną stronę puszki. Szybko wymieszać barwnik spożywczy z pozostałą mieszaniną ciasta. Gdy masz gładki i żywy różowy kolor, zeskrobaj tę mieszaninę na drugą stronę puszki, a następnie rozprowadź obie mieszaniny na krawędziach ich odcinków.
Piec przez 25-30 minut, aż szaszłyk wyjdzie czysty. Schłodzić w puszce przez 15 minut, a następnie przenieść do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Umieść ciasta na desce do krojenia i przyciąć boki każdego z nich, aby uzyskać prostą krawędź.
Wytnij każdą na pół wzdłuż, aby uzyskać 2 różowe i 2 gładkie prostokątne gąbki, używając linijki, jeśli chcesz być naprawdę dokładny. Jeśli gąbki są nieco wyższe niż są szerokie, przyciąć trochę gąbki z blatów, jak również zapewni to masz doskonały kwadrat, gdy przyjdziesz do montażu ciasta.
Dżem morelowy rozgrzać na małej patelni lub w kuchence mikrofalowej, a następnie przesiać. Lekko odkurz powierzchnię roboczą odrobiną cukru pudru,a następnie rozwałkuj ćwiartkę marcepanu na prostokąt o wymiarach około 20 x 10 cm.
Umyj powierzchnię ciepłym dżemem morelowym, a następnie umieść 1 gładką gąbkę i 1 różową gąbkę obok siebie, myjąc środek ciasta odrobiną dżemu, aby sklejać je razem.
Umyj wierzch ciasta większą ilością dżemu, a następnie umieść pozostałe gąbki na wierzchu, z większą ilością dżemu między nimi, we wzór w kratkę.
Resztę marcepanu rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 20 x 25 cm.
Posmaruj pozostały dżem Na Zewnątrz zmontowanego ciasta. Używając wałka do ciasta, podnieś marcepan na ciasto. Wygładzić go na górze i po bokach, i nacisnąć delikatnie w rogach tak, że owija ciasto szczelnie. Nadmiar marcepanu obcinamy około 1 cm od boków ciasta i odcinamy cienki plasterek z obu końców do zgniatania. Aby zakończyć, zagniataj marcepan wokół podstawy, szczypając palcem i kciukiem.