Najłatwiejszy w historii Battenberg

Najłatwiejszy w historii Battenberg
Najłatwiejszy w historii Battenberg może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 8 i kosztuje $3.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 694 kalorie. Mieszanka różowego barwnika spożywczego, dżem morelowy, mąka samowystarczalna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 108 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Ciasto battenberga, Przyprawa Dyniowa Battenberg, oraz Tradycyjne Ciasto Battenberg.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Używając podwójnej warstwy folii, wykonaj barierę na środku kwadratowej blachy o średnicy 20 cm( lub użyj cyny Battenberga), a następnie ułóż każdą komorę 2 kawałkami pergaminu do pieczenia. Umieść wszystkie składniki ciasta z wyjątkiem barwnika spożywczego w dużej misce i zmiksuj za pomocą elektrycznej trzepaczki do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełóż połowę masy ciasta na jedną stronę puszki. Szybko wymieszać barwnik spożywczy z pozostałą mieszaniną ciasta. Gdy masz gładki i żywy różowy kolor, zeskrobaj tę mieszaninę na drugą stronę puszki, a następnie rozprowadź obie mieszaniny na krawędziach ich odcinków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie2 Krople Czerwonego Barwnika Spożywczego, Opcjonalnie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Piec przez 25-30 minut, aż szaszłyk wyjdzie czysty. Schłodzić w puszce przez 15 minut, a następnie przenieść do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Umieść ciasta na desce do krojenia i przyciąć boki każdego z nich, aby uzyskać prostą krawędź.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
5
Wytnij każdą na pół wzdłuż, aby uzyskać 2 różowe i 2 gładkie prostokątne gąbki, używając linijki, jeśli chcesz być naprawdę dokładny. Jeśli gąbki są nieco wyższe niż są szerokie, przyciąć trochę gąbki z blatów, jak również zapewni to masz doskonały kwadrat, gdy przyjdziesz do montażu ciasta.
6
Dżem morelowy rozgrzać na małej patelni lub w kuchence mikrofalowej, a następnie przesiać. Lekko odkurz powierzchnię roboczą odrobiną cukru pudru,a następnie rozwałkuj ćwiartkę marcepanu na prostokąt o wymiarach około 20 x 10 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
MarcepanMarcepan
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Umyj powierzchnię ciepłym dżemem morelowym, a następnie umieść 1 gładką gąbkę i 1 różową gąbkę obok siebie, myjąc środek ciasta odrobiną dżemu, aby sklejać je razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MorelowyDżem Morelowy
DżemDżem
8
Umyj wierzch ciasta większą ilością dżemu, a następnie umieść pozostałe gąbki na wierzchu, z większą ilością dżemu między nimi, we wzór w kratkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DżemDżem
9
Resztę marcepanu rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 20 x 25 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Posmaruj pozostały dżem Na Zewnątrz zmontowanego ciasta. Używając wałka do ciasta, podnieś marcepan na ciasto. Wygładzić go na górze i po bokach, i nacisnąć delikatnie w rogach tak, że owija ciasto szczelnie. Nadmiar marcepanu obcinamy około 1 cm od boków ciasta i odcinamy cienki plasterek z obu końców do zgniatania. Aby zakończyć, zagniataj marcepan wokół podstawy, szczypając palcem i kciukiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn