Najlepszy W Historii Irlandzki Chleb Sodowy

Najlepszy W Historii Irlandzki Chleb Sodowy
Najlepszy w historii Irlandzki chleb sodowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz rodzynki, soda oczyszczona, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Używając krajalnicy do ciast, delikatnie pokroić masło w mieszankę mąki, aż dobrze się połączą i wymieszać z rodzynkami. W innej misce, ubić maślankę i jajka razem; lekko ubić mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
RodzynkiRodzynki
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Krajalnica Do CiastKrajalnica Do Ciast
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Ciasto przekładamy na przygotowaną patelnię tortową.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż chleb wzrośnie, a góra jest złotobrązowa, 45 minut do 1 godziny. Nóż włożony w środek chleba powinien wyjść czysty. Schłodzić chleb na patelni na stojaku z drutu przez 10 minut przed wyjęciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
5
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn