Najlepszy W Historii Irlandzki Chleb Sodowy
Najlepszy w historii Irlandzki chleb sodowy może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 60 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 534 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz rodzynki, soda oczyszczona, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. To będzie hit w Twoim dzień św. Patryka wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Gulasz irlandzki z irlandzkim chlebem sodowym {Crock Pot}, Wyznanie # 56: jestem po części Irlandczykiem, a po części szalonym ... irlandzkim pszennym chlebem sodowym, oraz Irlandzki Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 9-calową patelnię.
W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Używając krajalnicy do ciast, delikatnie pokroić masło w mieszankę mąki, aż dobrze się połączą i wymieszać z rodzynkami. W innej misce, ubić maślankę i jajka razem; lekko ubić mieszaninę maślanki do mieszaniny mąki.
Ciasto przekładamy na przygotowaną patelnię tortową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż chleb wzrośnie, a góra jest złotobrązowa, 45 minut do 1 godziny. Nóż włożony w środek chleba powinien wyjść czysty. Schłodzić chleb na patelni na stojaku z drutu przez 10 minut przed wyjęciem.