Najlepszy stek z Salisbury
Przepis na najlepszy stek Salisbury można przygotować w około 30 minut. Jedna porcja zawiera 738 kalorii, 37 g białka i 53 g tłuszczu. Ten przepis służy 2 osobom i kosztuje 2,24 USD za porcję. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Walentynki. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieprzu, mielonej wołowiny, soli i cebuli. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 52%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Stek Salisbury, Stek Salisbury i Stek Salisbury.
Instrukcje
W średniej misce połącz jajko, bułkę tartą, cebulę, sól, pieprz i szałwię.
Dodaj wołowinę i dobrze wymieszaj. Uformuj dwa kotleciki.
Na średniej patelni smaż placki przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż się zrumienią; odpływ.
Wyjmij na talerz i trzymaj w cieple.
Na tej samej patelni smaż grzyby na maśle przez 2 minuty. Wymieszaj mąkę; dobrze wymieszać.
Dodaj wodę i bulion; gotować i mieszać, aż masa będzie gładka i zgęstniała. W razie potrzeby dopraw sosem brązującym. Włóż kotleciki do sosu i gotuj bez przykrycia na małym ogniu przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Podawać z puree ziemniaczanym.