Najlepszy sos kiedykolwiek może być tylko sos szukasz. Ten przepis służy 12 i kosztuje $3.23 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 760 kalorii, 83g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 127 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, wino, ziarna pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest super. Spróbuj Southern Biscuits and Sawmill Gravy (SOS Kiełbasowy), Country Gravy (Sos Śmietankowy), oraz SOS kiełbasowy do herbatników i sosów dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyjąć indyka z patelni i odstawić na odpoczynek. Pozostawić na patelni krople z indyka i ułożyć patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
3
Dodaj bulion i wino w tym samym czasie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Wino
4
Trzepaczka połączyć, skrobanie dno patelni, aż wszystkie kawałki poluzowały. Gotować przez kolejne 2 do 3 minut, aby lekko zmniejszyć mieszaninę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
5
Przenieść ciecz do separatora tłuszczu i odstawić na 5 minut, aby oddzielić tłuszcz. Powrót 2/3 do 3/4 szklanki tłuszczu do patelni i umieścić na średnim ogniu. Usunąć pozostały tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Dodać mąkę i ubijać do połączenia. Gotować, ubijając w sposób ciągły, aż mieszanina zacznie gęstnieć i stać się gładka, około 2 do 3 minut. Gdy tak się stanie, stopniowo dodawaj płyn z powrotem do patelni i ubijaj, aż będzie gładki i osiągniesz pożądaną konsystencję, około 5 do 6 minut. Pamiętaj, że twój sos powinien być nieco cienki na patelni, ponieważ zagęści się po podaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
7
Dodać zioła i ubijać do połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zioła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Rozpocznij rozmrażanie indyka w lodówce lub w chłodnicy utrzymywanej w temperaturze 38 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Cała Turcja
2
Połącz wywar warzywny, sól, brązowy cukier, ziarna pieprzu, jagody ziela angielskiego i kandyzowany imbir w dużym garnku na średnim ogniu. Mieszaj od czasu do czasu, aby rozpuścić ciała stałe i doprowadzić do wrzenia. Następnie wyjąć solankę z ognia, schłodzić do temperatury pokojowej i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Angielskie
Bulion Warzywny
Imbir Kandyzowany
Brązowy Cukier
Pieprz
Solanka
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
1
Połącz solankę, wodę i lód w wiadrze o pojemności 5 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Solanka
Woda
Lód
2
Rozmrożonego indyka (z usuniętymi wnętrznościami) włożyć do solanki. W razie potrzeby zważyć ptaka, aby upewnić się, że jest całkowicie zanurzony, przykryć i schłodzić lub ustawić w chłodnym miejscu na 8 do 16 godzin, obracając ptaka raz w połowie solenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Solanka
3
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Usunąć ptaka z solanki i spłukać wewnątrz i na zewnątrz zimną wodą. Solankę należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Solanka
Woda
5
Umieść ptaka na stojaku do pieczenia w pół arkusza patelni i osusz papierowymi ręcznikami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
6
Połącz jabłko, cebulę, laskę cynamonu i 1 szklankę wody w bezpiecznym naczyniu mikrofalowym i kuchence mikrofalowej na wysokiej przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
7
Dodać do jamy indyka przesiąknięte aromaty wraz z rozmarynem i szałwią. Włóż skrzydła pod ptaka i obficie pokryj skórę olejem rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Rozmaryn
Cała Turcja
Skrzydełka Z Kurczaka
Szałwia Lekarska
8
Piecz indyka na najniższym poziomie piekarnika w temperaturze 500 stopni F. przez 30 minut. Włóż termometr sondy do najgrubszej części piersi i zmniejszyć temperaturę pieca do 350 stopni F. Ustaw alarm termometru (jeśli jest dostępny) do 151 stopni F. a 14 do 16 funtów ptak powinien wymagać łącznie 2 do 2 1/2 godziny pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
9
Pozostaw indyka na co najmniej 15 minut przed rzeźbieniem.