Najlepszy Pieczony Kurczak Solony
Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 37 kalorii, 0g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka akompaniamentów, meksykańska tropikalna solanka chile, kurczak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Feta-Pieczony Kurczak, Pieczony kurczak z rodzynkami i orzechami piniowymi Agrodolce, oraz Indyk Pieczony Solony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować solankę. Włożyć pierś z kurczaka do solanki, na wadze z małym talerzem, przykryć i schłodzić co najmniej 8 i do 12 godzin.
Odcedzić kurczaka (wyrzucić solankę) i osuszyć do wewnątrz i na zewnątrz. Rub kurczaka całym oleju, a następnie umieścić piersi-up na stojaku w kształcie litery V W 12-przez 17-in. patelnia do pieczenia; włóż końcówki skrzydeł pod, jeśli chcesz.
Odstawić kurczaka w temperaturze pokojowej 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 40
Piecz, aż natychmiastowy odczyt termometru włożonego poziomo przez najgrubszą część piersi osiągnie 160, 45 do 55 minut dla mniejszego ptaka lub 1 do 1 1/4 godziny dla większego; po 30 minutach, jeśli jakiekolwiek obszary zaczną się ściemniać, przykryj je folią.
Przełożyć kurczaka na ciepły talerz i odstawić w ciepłe miejsce około 10 minut.
Podawać kurczaka z dodatkami.
* Aby znaleźć małe (niegotowane) kurczaki, spróbuj rynków, które pieką ptaki rożen (które są małe) na miejscu.
Dodać do przodu: do 1 dnia, zalać kurczak zgodnie z zaleceniami, następnie odcedzić i schłodzić.