Najlepszy Gulasz Wołowy

Najlepszy Gulasz Wołowy
Ostateczny gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1392 kalorii. Na 6,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Jesień. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 43 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Mieszanka chłopskiego chleba, grzybów, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Najlepszy Gulasz Wołowy, Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, oraz Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ] dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej duży rondel lub holenderski piekarnik na średnim ogniu z olejem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Podczas podgrzewania patelni ułóż mąkę na dużym naczyniu. Doprawić pokrojoną w kostkę wołowinę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a następnie wsypać mąkę do obtarcia. Strząsnąć nadmiar mąki i dodać kawałki wołowiny w jednej warstwie do gorącej patelni, uważając, aby nie nad tłum patelni, może trzeba pracować partiami. Dokładnie brązowe wszystkie kostki ze wszystkich stron. Gdy całe mięso będzie rumiane, wyjmij je na talerz i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
4
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do duszenia podczas skrobania dno patelni z drewnianą łyżką jest pewny, aby poluzować wszystkie te smaczne kawałki. Gdy wino się rozgrzeje, Dodaj do smaku rumiane mięso, tymianek, zmiażdżony czosnek, pas skórki pomarańczowej, zmielone goździki, świeżo zmielony czarny pieprz i sól, liście laurowe i bulion wołowy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować odkryte, aż ciecze zaczną gęstnieć, o 15 do 20 protokół. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Goździki MieloneGoździki Mielone
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Bulion WołowyBulion Wołowy
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Po 2 godzinach dodajemy pokrojone na pół ziemniaki, pokrojoną w plasterki marchew, perłową cebulę i pieczarki, a także szczyptę cukru, aby zrównoważyć kwas z czerwonego wina. Podgrzać lekko i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, przez 30 minut więcej, aż warzywa i mięso będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
6
Dodać mrożony groszek w ostatniej chwili gotowania. Doprawić solą i pieprzem i usunąć gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Aby podać, umieścić gulasz w misce zupy, udekorować natką pietruszki, skropić oliwą z oliwek i dodać łyżkę chrzanu kwaśnej śmietany. Tuż przed podaniem dodać kromkę tostowego chłopskiego chleba, w połowie zanurzonego w gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Koktajlowe Nadziewane PimientoOliwki Koktajlowe Nadziewane Pimiento
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
W małej misce wymieszać śmietanę, przygotowany chrzan i mżawkę oliwy z oliwek i wymieszać do całkowitego połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Na wierzch gulaszu dodać łyżkę mieszanki i udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
10
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
11
Umieść blachę w piekarniku, aby zrobiło się dobrze i gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Umieść kromki chleba na gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
13
Skropić chleb z oliwą z oliwek extra-virgin piec przez 5 minut, aż chleb jest ładnie tosty. Kromki chleba natrzeć ząbkami czosnku i wyrzucić czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe

Składniki

2z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)z odrobiną mięsa (grzbiety, szyje, skrzydła itp.)907opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewołowina chuck bark roast, pokrojona na 2-calowe kawałki (ten krój jest również nazywany chuck bark pot roast i chuck roast bez kości)wołowina chuck bark roast, pokrojona na 2-calowe kawałki (ten krój jest również nazywany chuck bark pot roast i chuck roast bez kości)5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion wołowybulion wołowy1Bochenekchleb chłopski, krojony na kawałki 1/2 calachleb chłopski, krojony na kawałki 1/2 cala32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemarchew obrana i pokrojona w plasterkimarchew obrana i pokrojona w plasterki6krewetki i żyłkiSzczypiorek, drobno posiekany, jako ozdobaSzczypiorek, drobno posiekany, jako ozdoba1butelkadobrej jakości wytrawne czerwone wino (zalecane: burgundzkie)dobrej jakości wytrawne czerwone wino (zalecane: burgundzkie)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1zostawićŚwieża płaska natka pietruszki, posiekana, do dekoracjiŚwieża płaska natka pietruszki, posiekana, do dekoracji4ząbki czosnku, połówkiząbki czosnku, połówki6ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite0Batoniki toffi Heathgoździki mielonegoździki mielone11 łyżka suszonego oreganochrzan preparowanychrzan preparowany9smallsmłode ziemniaki, oczyszczone i pokrojone w 1/2młode ziemniaki, oczyszczone i pokrojone w 1/2591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek extra virgin, do smażenia, plus więcej do mżawkioliwa z oliwek extra virgin, do smażenia, plus więcej do mżawki6krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pomarańczowy, skórka usunięta w trzy 1-calowe paskipomarańczowy, skórka usunięta w trzy 1-calowe paski1zostawićPosiekana natka pietruszkiPosiekana natka pietruszki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożona cebula perłowa, duża garśćmrożona cebula perłowa, duża garść227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegroch ogrodowy mrożony lub świeżygroch ogrodowy mrożony lub świeży6krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz6krewetki i żyłkiSól morska i świeżo zmielony czarny pieprzSól morska i świeżo zmielony czarny pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę8gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepieczarki białe pokrojone w 1/2pieczarki białe pokrojone w 1/2
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia78
Magazyn