Najlepszy Gulasz Wołowy

Najlepszy Gulasz Wołowy
Ostateczny gulasz wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 56g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1392 kalorii. Na 6,56 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 61% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest idealny do Jesień. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 43 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Mieszanka chłopskiego chleba, grzybów, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Najlepszy Gulasz Wołowy, Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, oraz Wątróbka wołowa z figą, boczkiem i karmelizowaną cebulą kompot [lub Najlepsza wątróbka wołowa ] dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej duży rondel lub holenderski piekarnik na średnim ogniu z olejem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Podczas podgrzewania patelni ułóż mąkę na dużym naczyniu. Doprawić pokrojoną w kostkę wołowinę solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a następnie wsypać mąkę do obtarcia. Strząsnąć nadmiar mąki i dodać kawałki wołowiny w jednej warstwie do gorącej patelni, uważając, aby nie nad tłum patelni, może trzeba pracować partiami. Dokładnie brązowe wszystkie kostki ze wszystkich stron. Gdy całe mięso będzie rumiane, wyjmij je na talerz i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj wino do patelni i doprowadzić do duszenia podczas skrobania dno patelni z drewnianą łyżką jest pewny, aby poluzować wszystkie te smaczne kawałki. Gdy wino się rozgrzeje, Dodaj do smaku rumiane mięso, tymianek, zmiażdżony czosnek, pas skórki pomarańczowej, zmielone goździki, świeżo zmielony czarny pieprz i sól, liście laurowe i bulion wołowy. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować odkryte, aż ciecze zaczną gęstnieć, o 15 do 20 protokół. Przykryć i gotować na małym ogniu przez 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Goździki MieloneGoździki Mielone
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Po 2 godzinach dodajemy pokrojone na pół ziemniaki, pokrojoną w plasterki marchew, perłową cebulę i pieczarki, a także szczyptę cukru, aby zrównoważyć kwas z czerwonego wina. Podgrzać lekko i gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, przez 30 minut więcej, aż warzywa i mięso będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
6
Dodać mrożony groszek w ostatniej chwili gotowania. Doprawić solą i pieprzem i usunąć gałązki tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
7
Aby podać, umieścić gulasz w misce zupy, udekorować natką pietruszki, skropić oliwą z oliwek i dodać łyżkę chrzanu kwaśnej śmietany. Tuż przed podaniem dodać kromkę tostowego chłopskiego chleba, w połowie zanurzonego w gulaszu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
W małej misce wymieszać śmietanę, przygotowany chrzan i mżawkę oliwy z oliwek i wymieszać do całkowitego połączenia. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Na wierzch gulaszu dodać łyżkę mieszanki i udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
10
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Umieść blachę w piekarniku, aby zrobiło się dobrze i gorąco.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Umieść kromki chleba na gorącej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Skropić chleb z oliwą z oliwek extra-virgin piec przez 5 minut, aż chleb jest ładnie tosty. Kromki chleba natrzeć ząbkami czosnku i wyrzucić czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
14
Posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

2słonina wieprzowasłonina wieprzowa907papryka habanerowołowina chuck bark roast, pokrojona na 2-calowe kawałki (ten krój jest również nazywany chuck bark pot roast i chuck roast bez kości)wołowina chuck bark roast, pokrojona na 2-calowe kawałki (ten krój jest również nazywany chuck bark pot roast i chuck roast bez kości)5911 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweostra papryka, jeśli to możliwe wędzonaostra papryka, jeśli to możliwe wędzona1Bochenekchleb chłopski, krojony na kawałki 1/2 calachleb chłopski, krojony na kawałki 1/2 cala3Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)227papryka habaneromarchew obrana i pokrojona w plasterkimarchew obrana i pokrojona w plasterki6trochę posiekanej cukiniiSzczypiorek, drobno posiekany, jako ozdobaSzczypiorek, drobno posiekany, jako ozdoba1butelkadobrej jakości wytrawne czerwone wino (zalecane: burgundzkie)dobrej jakości wytrawne czerwone wino (zalecane: burgundzkie)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna1zostawićŚwieża płaska natka pietruszki, posiekana, do dekoracjiŚwieża płaska natka pietruszki, posiekana, do dekoracji4ząbki czosnku, połówkiząbki czosnku, połówki6ząbki czosnku, rozbiteząbki czosnku, rozbite0warzywo (np. szpinak)goździki mielonegoździki mielone1porcja startego parmezanuchrzan preparowanychrzan preparowany9smallsmłode ziemniaki, oczyszczone i pokrojone w 1/2młode ziemniaki, oczyszczone i pokrojone w 1/2591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek extra virgin, do smażenia, plus więcej do mżawkioliwa z oliwek extra virgin, do smażenia, plus więcej do mżawki6trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwekOliwa z oliwek6trochę posiekanej cukiniiOliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1pomarańczowy, skórka usunięta w trzy 1-calowe paskipomarańczowy, skórka usunięta w trzy 1-calowe paski1zostawićPosiekana natka pietruszkiPosiekana natka pietruszki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożona cebula perłowa, duża garśćmrożona cebula perłowa, duża garść227papryka habanerogroch ogrodowy mrożony lub świeżygroch ogrodowy mrożony lub świeży6trochę posiekanej cukiniiSól i pieprzSól i pieprz6trochę posiekanej cukiniiSól morska i świeżo zmielony czarny pieprzSól morska i świeżo zmielony czarny pieprz2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę8gałązki świeżego tymiankugałązki świeżego tymianku454papryka habaneropieczarki białe pokrojone w 1/2pieczarki białe pokrojone w 1/2
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia78
Magazyn