Najlepszy Beef Stroganoff
Przepis Best Beef Stroganoff może zaspokoić Twoją wschodnioeuropejską zachciankę w około 45 minut . Za 2,23 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 459 kalorii , 23 g białka i 19 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Allrecipes. 96 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Mieszanka czosnku, cebuli, pieczarek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 69% . Wypróbuj Beef Stroganoff z Bella Mushrooms , Classic Beef Pasta Stroganoff i Easy Weeknight Beef Stroganoff , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez 5–7 minut lub do momentu, aż będzie al dente; odcedź.
Rozpuść masło w dużym rondlu na średnio-wysokim ogniu. Dodaj cebulę i czosnek i gotuj, aż będą lekko miękkie.
Dodaj grzyby i smaż jeszcze przez 2 minuty.
Umieść paski steku w rondlu i smaż około 1 minuty.
Wymieszaj consomme, Burgund i sok z cytryny. Doprowadź do wrzenia.
W małej misce dokładnie wymieszaj mąkę z zimną wodą, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Zmniejsz temperaturę w rondlu do niskiej. Ciągle mieszając, powoli wlej mieszankę mąki do rondla. Stopniowo doprowadzaj do wrzenia, szybko mieszając, aż sos stanie się gęsty i gładki. Przykryj rondel i gotuj przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia, pozostawić do lekkiego ostygnięcia i wymieszać ze śmietaną.
Podawać z ugotowanym makaronem jajecznym.