Najlepsze Ciasto Jagodowe Jeszcze!
Najlepsze Ciasto Jagodowe Jeszcze! wymaga ok. 20 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,21 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 293 kalorie, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz jagody, woda-mikrofalówka jest przydatna, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mało kto lubi ten deser. Jest to spowodowane ciasteczkowym szaleństwem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Ciasto Wiśniowe, oraz Placek Maślany dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, najlepiej metalowym bez powłoki zapobiegającej przywieraniu, wymieszaj zimną wodę i skrobię kukurydzianą, aby rozpuścić skrobię kukurydzianą.
Dodać wrzącą wodę, cukier i sól. obróć ciepło na średnie.
Dodać około 1/2 szklanki borówek.
Wymieszać i wymieszać trzepaczką i skrobakiem, naciskając jagody na bok patelni i rozbijając je (i wszelkie grudki skrobi kukurydzianej), aż mieszanina zgęstnieje i zmieni kolor z mętnego na przezroczysty fioletowy. Gdy tak się stanie, kontynuuj gotowanie i mieszanie na niższym ogniu przez około 2 minuty.
Zdjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny i masło.
Niech mieszanina ostygnie na kilka minut, a następnie zeskrobać ciepły żel jagodowy do miski ze świeżymi jagodami. Wymieszać, aby pokryć jagody mieszanką żelową, a następnie przenieść do upieczonej skórki z ciasta. Schłodzić przez około 4 godziny.