Najlepsza Zupa Kukurydziana
Najlepsza zupa kukurydziana może być tylko zupa, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 7G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 399 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, cukier, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Kukurydziana, Zupa Kukurydziana, oraz Zupa Kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trzymaj jedną kolbę kukurydzy w pozycji pionowej w dużej misce i odetnij ziarna ostrym nożem. Powtórz z pozostałymi kolbami i rezerwuj jądra i kolby osobno.
Użyj tylnej części noża, aby zeskrobać kolby kukurydzy do średniego rondla, aby zebrać i mleko pozostawione w podstawach ziaren. Kolby kukurydzy rozbić na pół i dodać do rondla.
Dodaj bulion z kurczaka lub warzyw, liść laurowy, nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i całe czarne ziarna pieprzu. Wymieszać, aby połączyć. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć do tuż poniżej gotować, i niech strome przez 10 protokół. Przecedzić przez sitko o drobnej siatce i wyrzucić kolby i przyprawy.
Podczas zaparzania, roztopić masło w oddzielnym rondlu 3 quart na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek i ziarna kukurydzy i gotuj, często mieszając, aż cebula zmięknie i ziarna będą miękkie, około 7 minut. Zmniejsz ciepło, jeśli masło zacznie brązowieć.
Dodać mąkę i gotować, ciągle mieszając, przez 1 minutę.
Ciągle mieszając, stopniowo dodawaj napar kukurydziany wywar, pozwalając mieszaninie gotować na wolnym ogniu.
Dodać ziemniaki i 1 łyżeczkę soli.
Niech gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 protokół.
Dodać pół na pół i wymieszać do połączenia. Na tym etapie zupa może wyglądać na połamaną z roztopionym masłem unoszącym się na wierzchu.
Przełożyć 1/4 zupy do blendera i zmiksować na dużym ogniu, aż będzie gładka, około 1 minuty. Wróć do garnka i ubijaj, aby połączyć. Alternatywnie, użyj blendera ręcznego, aby zmiksować w garnku, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem(z bardzo świeżą zbieraną kukurydzą cukier nie powinien być konieczny).
Podawać natychmiast, posypane plasterkami szalotki.