Najlepsza Sałatka Jajeczna
Najlepsza sałatka jajeczna to bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.33 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz chleb żytni, majonez, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Deviled Egg Makaron Sałatka, Zdrowa Kanapka Z Sałatką Jajeczną, oraz Awokado Sałatka Jajeczna Kanapki Z Herbatą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jajka w pojedynczej warstwie w 2-ćwiartkowym rondlu. Przykryć zimną wodą co najmniej 1 cal nad jajami. Rondel przykryć; podgrzać do wrzenia.
Natychmiast wyjąć z ognia; odstawić pod przykryciem 15 minut (12 minut dla średnich i 18 minut dla bardzo dużych).
Drenaż. Natychmiast umieść jaja w zimnej wodzie z kostkami lodu lub przeprowadź zimną wodę nad jajami, aż do całkowitego ostygnięcia.
Aby obrać, delikatnie stuknij jajko na blacie, aż cała skorupka zostanie drobno pęknięta.
Tocz delikatnie między rękami, aby poluzować skorupę. Zaczynając od dużego końca, obrać jajko pod zimną bieżącą wodą, aby usunąć skorupkę.
Grubo posiekać jajka i umieścić w średniej misce. Wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. Wymieszać z szynką i cebulą.
Na każdej z 2 kromek chleba tostowego rozprowadzić masę jajeczną. Wierzch z pozostałym chlebem.