Najbardziej Jedwabista Carbonara
Przepis najbardziej jedwabisty Carbonara może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 527 kalorii, 19g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 66 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz rigatoni, jajko, guanciale i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Carbonara vegetariana (Wegetariańska Carbonara), oraz Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść guanciale na dużej patelni i umieść overmedium-na małym ogniu. Gotować, mieszając często, aż tłuszcz renderuje, ale guanciale nie jest rumiane, o 5 protokół.
Wlać na sito o drobnych oczkach w małej misce; rezerwy kapieli.
Transferguanciale do dużej miski i ostudzić lekko.
Dodać żółtka i jajko do miski; ubijać, aby zmiksować.
W międzyczasie ugotuj makaron w dużym garnku z gotowanąsoloną wodą, mieszając od czasu do czasu, aż al dente.
Odcedzić, zastrzegając 1/2 szklanki płynu do gotowania makaronu.
Do mieszaniny jaj, natychmiast dodać rigatoni, 2 łyżki płynu do gotowania makaronu, i 1 teaspoonguanciale drippings; wrzucić do herbu. Pracując w 3 partiach, stopniowo dodawać Pecorino, mieszając i rzucając, aby stopić się między partiami.
Dodaćzielony, różowy i biały pieprz (lub 1 1/2-2 łyżki do herbaty czarny pieprz); wrzucić, aż sos zgęstnieje, dodając więcej wody makaronu przez łyżki stołowe w razie potrzeby.Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.