Nadziewany obiad z dyni
Potrzebujesz bezglutenowego i bezmlecznego dania głównego ? Obiad z nadziewaną dynią może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 porcji. Jedna porcja zawiera 455 kalorii , 23 g białka i 19 g tłuszczu . Za 1,77 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka sosu pomidorowego, jajek, ząbka czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 66% . Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują nadziewany omlet BLD – śniadanie, lunch, kolację , prosty obiad z jajkiem w koszulce i bezglutenowe bułki obiadowe .
Instrukcje
Umyj dynię; wyciąć 6 cali. okrąż wokół górnej łodygi.
Zdejmij górę i odłóż na bok; usuń nasiona i luźne włókna ze środka.
Włóż dynię do dużego holenderskiego piekarnika. Napełnij wrzącą wodą do głębokości 6 cali; dodać 1/2 łyżeczki soli. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, gdy dynia będzie prawie miękka, ale zachowa swój kształt. Ostrożnie wyjmij i dobrze osusz; osuszyć.
Na dużej patelni smaż wołowinę, cebulę i zieloną paprykę na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe, a warzywa będą miękkie; dobrze odsączyć. Lekko ostudzić; umieścić w dużej misce.
Dodać ryż, sos pomidorowy, szynkę, jajka, czosnek, oregano, pieprz, ocet i pozostałą sól.
Umieść dynię w płytkiej, solidnej formie do pieczenia. Mocno włóż mieszankę wołową do dyni; wymienić górę. Pozostawiając formę odkrytą, piecz w temperaturze 350°C przez 1 godzinę.
Usuń górę; w razie potrzeby użyj ręcznika papierowego, aby usunąć nadmiar wilgoci z wierzchu mięsa. Dynię pokroić w ósemki.