Nadziewane Poblano Chiles (
Need a wegetariańska przystawka? Nadziewane Chiles Poblano (może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, ząbek czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Nadziewane Chiles Poblano w białym ryżu (Arroz Blanco con Chiles Rellenos de Queso), Quinoa-Nadziewane Poblano Chiles, oraz Poblano Chiles Nadziewane Kukurydzą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Pomidory, czosnek i cebulę przełożyć do blendera. Zmiksować na gładką masę. W średniej patelni saute rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj sos i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Wymieszać ser i oregano w małej misce.
Wytnij szczelinę przez 1 stronę zwęglonych chiles i wypełnić każdy chile z 1/4 szklanki mieszanki sera. Zamknij wykałaczkami, aby utrzymać nadzienie na miejscu. W średniej misce, za pomocą elektrycznego miksera ręcznego, ubijaj białka na dużej prędkości, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodaj żółtko i dalej ubijaj przez około 1 minutę.
W dużym rondlu o ciężkim dnie wlać wystarczającą ilość oleju, aby napełnić patelnię około jednej trzeciej drogi.
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia włożony do oleju osiągnie 375 stopni F. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zbrązowieje w ciągu około 3 minut.) Pogłębiać wypełnione chiles w mące, aż w pełni pokryte. Strząsnąć nadmiar mąki, a następnie zanurzyć chiles do mieszaniny jaj, aż dobrze pokryte. Smażyć na złoty kolor i odcedzić na papierowych ręcznikach.
Ułóż chiles na półmisku, łyżka sosu na wierzchu i służyć.