Nadziewane Piersi Z Indyka
Nadziewana pierś z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 78g białka, 62g tłuszczu i w sumie 1106 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 5,56 USD za porcję. Jeśli masz pod ręką pietruszkę płaską, oliwę z oliwek, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn, możesz śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompotem z winogron i jagód z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób zrobiło ten przepis, i 35 powiedziałby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 55 minut. Z łyżką wynik 80%, to danie jest dobre. Spróbuj Nadziewane Piersi Z Indyka, Nadziewane Piersi Z Indyka, oraz Nadziewane Piersi Z Indyka dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Dodaj masło na dużą patelnię na średnim ogniu. Po stopieniu i spienieniu dodaj cebulę, seler i czosnek i smaż do miękkości, około 3 minut. Dopraw mieszaninę solą i pieprzem.
Dodaj kiełbasę na patelnię i natychmiast zacznij ją rozbijać grzbietem drewnianej łyżki, aby się ugotowała i rozpadła. Gotuj kiełbasę, aż się zrumieni, około 6 minut, następnie dodaj żurawinę, szałwię, rozmaryn i tymianek i gotuj jeszcze przez 1 do 2 minut. Dodaj białe wino i użyj drewnianej łyżki, aby zeskrobać dno patelni w poszukiwaniu zakleszczonych kawałków.
Dodaj kostki chleba do dużej miski i dodaj bulion z kurczaka, ubite jajko, mieszankę kiełbas i posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj wszystko razem, aby cały chleb był miękki i zwilżony.
Ostudź, przygotowując indyka.
Połóż pierś z indyka skórą do dołu na blacie roboczym i dopraw mięso solą i pieprzem.
Dodaj warstwę farszu o grubości około 1/2 cala na piersi indyka, pozostawiając 1/2-calową obwódkę. Dodatkowe nadzienie można umieścić w naczyniu żaroodpornym o wymiarach 8 na 8 cali i upiec ostatnie 40 minut gotowania.
Ostrożnie zwiń indyka w cylinder. Zawiąż rolkę sznurkiem rzeźniczym z około 1 Calem między każdym węzłem. Przytnij sznurki po zawiązaniu.
Ułóż szew indyka stroną do dołu na blasze do pieczenia pokrytej folią i wyposażonej w ruszt do pieczenia.
Indyka skrop oliwą z oliwek, wetrzyj w skórę, a następnie dobrze dopraw solą i pieprzem.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 1 godzinę 15 minut lub do momentu, gdy termometr z natychmiastowym odczytem włożony w najgrubszą część rolki odczyta 155 stopni F.
Wyjmij indyka z piekarnika i odstaw na 15 minut luźno nasączony folią. Indyk wzrośnie w temperaturze, gdy spocznie do 165 stopni F. odetnij sznurek rzeźnika i pokrój bułkę w plastry o grubości 1 cala, ułóż na półmisku i udekoruj świeżym rozmarynem i szałwią.