Nadziewane papryczki poblano z pieczoną kukurydzą
Jeśli masz około 1 godziny do spędzenia w kuchni, faszerowane papryczki poblano z pieczoną kukurydzą mogą być świetnym przepisem na danie bezglutenowe i wegetariańskie lacto ovo . Za 1,49 USD za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 148 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sera cotija, szczypiorku, soku z limonki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 43% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa kukurydziana z ziemniakami, papryczkami poblano i wędzonym serem gouda , Babeczki kukurydziane ze świeżą kukurydzą i Kluski z kukurydzą, szczypiorkiem i papryczką cotija w bulionie kukurydzianym i kokosem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 230°C.
Połóż poblano na blasze do pieczenia i wymieszaj z 1 łyżką oleju roślinnego, 1/2 łyżeczki kuminu i 1/2 łyżeczki soli. Piecz, aż zaczną brązowieć i mięknąć, około 20 minut.
W międzyczasie połóż kukurydzę na innej blasze do pieczenia, posmaruj pozostałą 1 łyżką oleju roślinnego i posyp 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki kuminu. Piecz, aż lekko się zrumieni, 15 minut; przewróć, dodaj szczypiorek i piecz jeszcze 15 minut.
Pozostawić do ostygnięcia.
W każdej papryce zrób wzdłuż 5-centymetrowe nacięcie, usuń pestki i lekko otwórz paprykę. (Jeśli chcesz, obierz skórkę.)
Wyjmij ziarna kukurydzy z kolby; dodaj do miski razem z szczypiorkiem, a następnie zeskrob mleko z kolb za pomocą grzbietu noża. Wymieszaj z cremą, kolendrą oraz skórką i sokiem z limonki. Dopraw solą.
Nałóż mieszankę kukurydzianą do papryk.
Posyp farsz serem cotija. Włóż papryczki z powrotem do piekarnika i piecz, aż ser będzie lekko złoty, około 8 minut.
Zdjęcie autorstwa Con Poulos