Nadziewane młode czerwone ziemniaki
Jeśli masz około 1 godziny do spędzenia w kuchni, nadziewane czerwone ziemniaki mogą być znakomitym przepisem bezglutenowym do wypróbowania. Ten przepis służy 24 osobom. Za 23 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 85 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup masło, bekon, paprykę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 12%. Wynik ten nie jest aż tak spektakularny. Nadziewane młode czerwone ziemniaki, bekonowe gorgonzola nadziewane młode czerwone ziemniaki i nadziewane młode ziemniaki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Szoruj ziemniaki; włożyć do dużego rondla i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 15-20 minut lub do miękkości.
Gdy ostygnie, odetnij cienki plasterek z wierzchu każdego ziemniaka. Wydrążyć miąższ, pozostawiając cienką skorupkę. (
W razie potrzeby odetnij cienkie plasterki z spodu ziemniaków, aby je wyrównać.)
W dużej misce rozgnieć wierzchołki ziemniaków i miąższ z masłem. Odłóż po 2 łyżki sera i boczku do dekoracji; do ziemniaków dodać pozostały ser i boczek. Wymieszaj śmietanę, jajko, sól i pieprz. Wlać mieszaninę do skorupek ziemniaków. Posyp pozostałym serem i boczkiem; posypać papryką.
Umieścić w nienasmarowanej formie 15-calowej. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 12-18 minut lub do momentu, aż termometr wskaże 160°.