Nadziewane kwiaty cukinii z sałatką pomidorową
Nadziewane kwiaty cukinii z sałatką pomidorową wymaga około 38 minut od początku do końca. To danie główne ma 556 kalorii, 24g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 3,66 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 5 fanów. Mieszanka soli koszernej, do 4 szalotki, do 4 pomidory pamiątkowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Nadziewane kwiaty squasha z Pomidorkiem Cherry-Ragout z cukinii, Sałatka pomidorowo-Cukiniowa, oraz Nadziewane Kwiaty Cukinii.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W średniej misce, wymieszać mozzarellę, parmezan i 2 łyżki szyfonady bazylii. Delikatnie włóż palec do wnętrza kwiatu aż do podstawy, gdzie kwiat styka się z łodygą i ostrożnie odłam pręcik. Podczas tego należy uważać, aby nie rozerwać kwiatu. Wyciśnij 2 łyżki mieszanki mozzarelli w Podłużny kształt i delikatnie wepchnij ją do każdego kwiatu. Ściśnij kwiat wokół sera, aby zamknąć. Rezerwa.
Wrzucić pomidory wraz z szalotki i pozostałe bazylii w dużej misce.
Posypać solą i dodać mżawkę czerwonego octu winnego i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Smak, aby upewnić się, że jest pyszne i dostosować przyprawy, w razie potrzeby.
W małej misce, połączyć mąkę i 1/2 szklanki białego wina.
Wymieszać, aż stanie się luźne ciasto dodając więcej białego wina, jeśli to konieczne.
Dodaj olej z orzeszków ziemnych do rondla, aż osiągnie głębokość 1 cala.
Rozgrzać olej na średnim ogniu. Przetestuj olej, upuszczając do niego kilka kulek ciasta. Gdy natychmiast unoszą się na wodzie, olej jest gotowy. Jeśli olej zaczyna palić, jest zbyt gorący. Ustaw sytuację suszenia ręcznikiem papierowym przed smażeniem kwiatów.
Zanurz kwiaty, 1 na raz, w cieście i ostrożnie wrzuć je do oleju. Smażyć z obu stron, aż będą złote, około 3 do 4 minut.
Kwiaty wyjąć z oleju, osuszyć na papierowych ręcznikach i posypać solą. Kontynuuj z pozostałymi kwiatami.
Ułóż sałatkę pomidorową na 4 talerzach sałatkowych i na każdym talerzu ułóż 2 kwiaty.