Nadziewane czosnkiem i ziołami udko jagnięce

Nadziewane czosnkiem i ziołami udko jagnięce
Czosnek-i-zioła Nadziewane nogi z jagnięciny może być tylko przystawka szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 329 kalorii, 37g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać cebulki czosnku, łyżeczka rozmarynu, oliwy z oliwek i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Udko jagnięce Nadziewane ziołami, Pieczona noga jagnięcina z ziołami i czosnkiem, oraz Jagnięcina z czosnkiem i ziołami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odciąć spiczaste końce cebulek czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
2
Każdą cebulkę ułożyć na kawałku folii aluminiowej, skropić równomiernie 2 łyżkami oliwy z oliwek, posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Fold folia do uszczelnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut; ostudzić. Wycisnąć miąższ z ząbków czosnku; rozgnieść i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Ubij razem 1/4 szklanki oliwy z oliwek, soku z cytryny i szalotki; umyj jagnięcinę połową mieszanki oleju i posyp 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
SzalotkaSzalotka
PieprzPieprz
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Posypać rozmarynem, tymiankiem i skórką z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TymianekTymianek
6
Zwinąć jagnięcinę i związać sznurkiem w odstępach 1-calowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
RolkaRolka
7
Umieścić na stojaku w patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Pędzel z pozostałą mieszaniną oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Posypać pozostałą 1 łyżeczką soli i pozostałą 1 łyżeczką pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
10
Piec w temperaturze 425 przez 25 minut; obniżyć temperaturę piekarnika do 350 i piec 1 godzinę i 45 minut lub do momentu włożenia termometru do mięsa w najgrubszą porcję 14
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
11
Odstawić 15 minut lub aż termometr mięsa rejestruje 150 (średnio rzadko).
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
12
Podawać z marchewką i grzybowym dzikim ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchewki Dla DzieciMarchewki Dla Dzieci
Dziki RyżDziki Ryż
GrzybyGrzyby
13
Dekorować, w razie potrzeby.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia38
Magazyn