Nadziewane Cały Dziki Łosoś
Nadziewany cały dziki łosoś może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 481 kalorii, 61g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $7.09 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek, cebulę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest świetne. Spróbuj Hamburgery z łososiem z koperkiem i Old Bay (i wygraj rok na dziko złowionego łososia!), Łosoś z Beurre Rouge i pieczonym ziemniakiem nadziewanym łososiem, oraz Hot Wild Salmon dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wrzucić czosnek, chiles, cebula, pomarańcza, cytryna, koper włoski, 1 łyżka proszku chile i 3 łyżki oliwy z oliwek.
Ułóż łososia po przekątnej na bardzo dużej blasze do pieczenia. Doprawić jamę łososia solą i pieprzem. Wypchaj łososia rozrzuconymi aromatami. Wiązać łososia sznurkiem kuchennym w odstępach 3-calowych. Łososia natrzeć oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem i posypać pozostałą 1 łyżką proszku chile. Owinąć głowę i ogon folią, jeśli dotkną strony piekarnika.
Łososia pieczemy na dolnej półce piekarnika przez około 1 godzinę, aż się ugotujemy i w najgrubszą część włoży się natychmiastowy termometr o odczycie 135 do 14
Wyjmij łososia z piekarnika i rozgrzej brojlera. Ustaw stojak 6 cali od źródła ciepła. Smażyć łososia przez około 3 minuty, aż będzie bogato rumiany.
Za pomocą 2 widelców ostrożnie zdejmij skórkę łososia z górnej strony i rezerwy. Unieść mięso z górnej części łososia i przenieść na talerz. Wyciągnij kość szkieletową z łososia i wyrzuć. Ostrożnie wlać soki z patelni do miski.
Drugą stronę łososia pokroić na sekcje i przenieść na talerz. Odrzuć aromaty.
Łososia podawać z sokami z patelni, chrupiącą skórką i oliwą z oliwek.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.